Allereerste Zaanse JongerenHUB een feit

02-07-2021 14:30

Allereerste Zaanse JongerenHUB een feit

ASSENDELFT - De wens een aantal zaken anders in te richten, zodat de ondersteuning voor jongeren nog beter aansluit op hun behoeften, dagritme en leefwereld heeft er toe geleid dat wethouder Songül Mutluer donderdagmiddag op de Parkrijklaan 121e de allereerste JongerenHUB mocht openen.

Voor jongeren overigens een bekende plek. Daar was eerst nog BAAZ gehuisvest als een plek waar verschillende initiatieven plaatshadden. Nog net voor de officiële ingebruikname vertelde de wethouder dat deze JongerenHUB Noord is ontstaan uit de vernieuwde visie op jongerenwerk en werken met jongeren, die door de gemeente samen met jongeren en professionals werd ontwikkeld.

 
De JongerenHUB Noord is een verzamelplek voor allerlei hulpvragen, zodat jongeren niet zelf hoeven uit te zoeken bij welk loket of professional ze met hun vraag terecht kunnen. "Daarbij is het ook een uitnodigende ontmoetingsplek, met leuke activiteiten waar ze hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien. Het was de afgelopen periode een zware tijd voor jongeren en verwachten deze zomerperiode al een hoop vragen en interesse voor de JongerenHUB. Daarom starten we hier nu alvast met jongerenwerkers, het Jongerenloket en het Sociaal Wijkteam, maar meer partners zullen snel volgen. De bedoeling is om in de praktijk te ontdekken wat goed werkt en deze lessen mee te nemen in het opzetten van JongerenHUBs op andere plekken in Zaanstad.”

Songül Mutluer heeft aan de aanwezigen uitgelegd dat er bewust klein begonnen is. "Als het gaat lopen gaan we de activiteiten steeds meer uitbreiden, onder meer met andere partners. Tegelijkertijd moet het echter ook een plek voor de buurtbewoners worden.’’

Op de foto van Pascal Zandbergen v.l.n.r. Linda de Jong (jongerenwerker) Songül Mutluer (wethouder) en Rob Verweij (Jongerenloket)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl