Alles voor de veiligheid

08-12-2021 14:33

Alles voor de veiligheid

WORMERVEER - Het is al langere tijd goed oppassen voor verkeersgebruikers op de Esdoornlaan en daaraan parallel lopende Provincialeweg N203 plus de toevoerwegen. Sinds de invoering van de z.g. ovondes (aangelegd in 2016) op de N203 hebben er al tal van (bijna) ongelukken plaatsgehad op de kruisingen met de Paul Krugerstraat en Lindenlaan.

Automobilisten kijken of niet goed uit of zijn zich van geen kwaad bewust waar weggebruikers op tweewielers er van uit gaan dat de ‘andere partij’ de verkeersregels goed zal toepassen. De praktijk leert dat dit met regelmaat zorgt voor grote problemen.

De (brom)fietsers ondergaan op die parallelbaan bijna maandelijks de wijziging van de waarschuwingspaaltjes met knipperlicht. Zo staan ze er wel en zo zijn ze weer verdwenen. Daar lijkt geen logica in te zitten.

Recentelijk zijn de genoemde kruisingen heringericht. Waar eerst alleen een bord stond dat aangaf dat er voorrang verleend diende te worden aan bestuurders op de kruisende weg is nu een groot combibord gemaakt dat m.n. automobilisten moet wijzen op hun verantwoording. Het geeft de (brom)fietsers echter geen vrijbrief vol gas de kruisingen te passeren. Hoe dan ook blijft het alert zijn.

Want bij oorspronkelijke en nieuwe bord weet de weggebruiker dat hij/zij voorrang moet verlenen, maar als er niks aankomt, hoef je niet eerst te stoppen.

En juist dat ‘niks aankomen’ zorgt nog wel eens voor verrassingen. Uit het niets lijken de (brom)fietsers soms op de kruising te komen. En probeer dan nog maar eens tijdig te remmen….

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl