Als er een Schaap over de KZ/Thermo4U dam is.......

24-04-2020 08:06

Als er een Schaap over de KZ/Thermo4U dam is.......

KOOG AAN DE ZAAN Bij KZ/Thermo4U wensen ze hem alvast veel plezier en succes op sportief gebied toe. De 16-jarige Stef Schaap maakt volgend seizoen de overstap naar KZ/Thermo4U.

De talentvolle korfballer woont in Krommenie en speelt sinds zijn zevende bij GG/IJskoud de Beste, waar hij dit seizoen deel uitmaakte van de A1. Stef komt uit een echte korfbalfamilie en met een vader (Wim) en opa die in Oranje speelden is het geen verrassing dat het korfballen Stef goed afgaat.


“Ik heb deze keuze gemaakt voor mijn eigen ontwikkeling”, vertelt Stef over de overstap naar KZ. “Als ik de A1 bij KZ haal, dan speel ik in de Hoofdklasse en bij Groen-Geel zou ik nog een seizoen Overgangsklasse spelen.”

Stef dacht er vorig seizoen al over om bij KZ te gaan spelen, maar toen besloot hij uiteindelijk toch om nog bij Groen-Geel te blijven. Deze zomer gaat hij er dus alsnog voor! “Ik heb gebeld met Michael Hendriks, de coach van KZ A1 volgend seizoen, maar dat was meer voor de helderheid. De beslissing had ik al lang genomen.”

Voor Stefs teamgenoten bij Groen-Geel kwam de boodschap niet onverwacht. “Ik heb ze een berichtje gestuurd en iedereen begreep het wel. Ze wensten me succes.”

De tweede plaats die Stef als C-aspirant behaalde op het NK 1 tegen 1, doet de Koogers misschien veel verwachten van zijn aanvallende kwaliteiten, maar Stef benadrukt dat hij niet alleen een goede spits wil zijn. “Ik wil echt een betere allround korfballer worden en bij KZ kan ik denk ik veel leren.”

Samen met KZ-speelsters Jill Aafjes en Nikki Boerhout zou Stef in juni de Korfball World Cup 2020 spelen, maar door het coronavirus is het seizoen voor Nederland U17 al tot een einde gekomen. “Dat is natuurlijk erg balen, maar gelukkig word ik pas in januari 17 en dus zou ik nog een jaar in U17 mogen spelen.”


BRON KZ Thermo4U

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl