Amandelbloesem viert bereik hoogste punt

Gepubliceerd: 22-06-2021 9:06

Amandelbloesem viert bereik hoogste punt

WORMERVEER - Het was WormerWonen dat een aantal jaar geleden het wooncomplex De Amandelbloesem in Wormerveer heeft overgenomen van woningcorporatie ZVH. Toen is direct begonnen met een renovatie en de woontoren op de hoek met de Lijsterstraat die volledig werd omgebouwd tot een modern woongebouw met 35 zelfstandige sociale huur-appartementen. Op de plek van de voormalige recreatieruimte ‘t Vinkenest bouwt WormerWonen nu ook seniorenwoningen. Daarvan is het hoogste punt bereikt.

Een traditionele mijlpaal in de bouw en volgens de traditie trakteerde directeur-bestuurder van WormerWonen John van Nimwegen de bouwvakkers van bouwbedrijf Ooijevaar op een thuispakket met een paar lekkere, Zaanse pannenbiertjes en wethouder Mutluer hing de vlag uit. Van Nimwegen gaf de wethouder meteen ook een uitnodiging voor alle raadsleden om dit unieke woonconcept voor ouderen in januari 2022 zelf te komen bekijken.

Met de bouw van de tweede woontoren, ontworpen BBHD-architecten uit Alkmaar, is na de zomervakantie van 2020 gestart. Hierdoor komen er 44 driekamerappartementen in de sociale huursector bij. De woningen worden naar verwachting begin van 2022 opgeleverd.

Er is vanuit de raad van Zaanstad veel politieke aandacht voor de huisvesting van ouderen. De Amandelbloesem is een vernieuwend concept. John van Nimwegen overhandigde wethouder Songül Mutluer daarom ook een uitnodiging voor alle raadsleden om in januari 2022 zelf te komen kijken. De uitnodiging is geschreven op een stuk oud perkament. Hij suggereerde dit perkament, net als in oude tijden, op de deur van de raadszaal te spijkeren. Wethouder Mutluer vond dit geen goed idee maar heeft toegezegd de uitnodiging aan de raadsleden over te brengen. 

Foto Joost Kuipers

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl