Amateurkunstmaand iktoon start in Wormerveer

Gepubliceerd: 29-05-2019 8:05

Amateurkunstmaand iktoon start in Wormerveer

ZAANSTREEK - De Zaanse editie van de landelijke amateurkunstmaand iktoon start zaterdag 1 juni met het Saentube evenement in De Groote Weiver, Industrieweg 1a in Wormerveer. Dit is een evenement voor en door online videomakers dat De Groote Weiver samen organiseert met FluXus en Baaz.

Op het Saentube evenement spreken online influencers als Sanne Vliegenhart (Books&Quills) en Kim Koghee (Kim’s vlog). Daarnaast zijn er workshops vloggen van FluXus netwerkdocenten Gabrielle Bosman en Niels Otten. Als gimmick kunnen bezoekers filmpjes van zichzelf laten maken tegen verschillende achtergronden met behulp van een green screen. En er is live muziek van de band Blanks. Het evenement vind plaats tussen 14.00 en 22.00 uur. Meer hierover op Facebook.com/Saentube.

Zaanse hoogtepunten iktoon

Zondag 2 juni zijn er twee podia tijdens dit evenement waarop jonge Zaanse talenten hun kunsten tonen. Diezelfde middag is er bij FluXus in de Verkadezaal in Zaandam een meezingfeest voor Nederlanders en medelanders. Ook staat er een Muziek op de Gracht op de agenda voor zaterdag 22 juni, de vijfde editie inmiddels. In het Zaantheater is het op diezelfde zaterdag tijd voor het jongerentheaterfestival JOteVAL en doet talentenjacht Zaanse Juweeltjes een rondje door de Zaanstreek. De amateurkunstmaand wordt 30 juni afgesloten met het musicalconcert History of Musicals.

‘Prachtige samenwerkingen’
Iktoon de Zaanstreek maakt deel uit van de landelijke iktoon-campagne. Doel daarvan is heel Nederland tot podium van amateurkunstenaars maken. In de Zaanstreek wordt iktoon geïnitieerd door FluXus, centrum van de kunsten Zaanstad.

Majanka Fröhlich, coördinator van de iktoon-maand bij FluXus, kijkt tevreden terug op de editie van 2018: ,,Iktoon de Zaanstreek leverde dit jaar weer prachtige samenwerkingen op en ontmoetingen op bijzondere plekken in Zaanstad.”

Tijdens de iktoon-maand van vorig jaar vonden er ruim 150 activiteiten plaats en waren ruim 7.500 Zaanse amateurkunstenaars actief.

Voor een volledig overzicht: www.iktoonzaanstreek.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl