Ameezing koor juicht voor Hercules Zaandam

15-06-2020 18:51

Ameezing koor juicht voor Hercules Zaandam

ZAANDAM - Hoe lang zal het nog duren alvorens Toon Nugter een nieuwe loopbaan zal starten? In de wandelgangen bij voetbalvereniging Hercules Zaandam gonst het van de geruchten. 'Toon dirigent van het Ameezing Koor!'

De aanleiding van die geruchten heeft alles te maken met een z.g. schuttinggesprek dat Kalver pur sang Toon Nugter voerde met zijn buurman Ruwald Diederich. Hij is de dirigent van Het Ameezing koor. Dat is een vrolijk en enthousiast koor. Maar tot juni kon er ook door dit vrouwenkoor uit Zaandam niet meer in de vaste repetitieruimte gezongen worden.

Natuurlijk probeerde men via Zoom te zingen. Dat bleek al snel geen succes. Dirigent Ruwald Diederich startte met het geven van muziekles via Zoom onder het motto 'beter dan niets. '


De aandrang bleef echter om weer echt te kunnen zingen. Zodra bekend werd dat ‘binnen’ zingen voor langere tijd geen optie was, begonnen de leden van Het Ameezingkoor aan ‘buiten’ zingen te denken. Op dat moment kwam Toon Nugter in beeld. Hij wist wel een buitenlocatie waar je de 1,5 meter onderling kunt aanhouden en waar je bij regenval toch droog blijft.

Toon besloot het bestuur van Hercules te vragen of repeteren op de tribune een mogelijkheid zou zijn. Na overleg met voorzitter Jan de Haas en de gemeente Zaanstad kwam het verlossende woord er uit. Van beide kanten kreeg het koor toestemming om de Hercules tribune te gebruiken.

NATTE EERSTE REPETITIE
De eerste repetitie was donderdag 4 juni. Uitgerekend die avond ging het voor het eerst sinds maart regenen. Het deerde Het Ameezing Koor totaal niet. Zingen en voetballen blijkt ook bij Hercules goed samen te gaan. Op het veld werd extra hard getraind door de selectie, waarbij de jongens hartstochtelijk werden toegezongen.
Dat leverde het koor applaus op van de voetballers als dank en waardering voor deze vorm van arbeidsvitaminen. 

Het koor is van plan tot half augustus op deze manier te blijven repeteren. Helaas moeten de dames dan wel genoegen nemen met een ander uitzicht, want op het A-veld wordt inmiddels gewerkt aan de renovatie van de kunstgrasmat. Tot het moment dat het koor zich weer terug mag trekken in Het Element aan het Zilverschoonplein 18 in Zaandam, zingt men uit volle borst en driestemmig vanaf de Hercules tribune.

Kijk voor meer informatie over Het Ameezing Koor op HetAmeezingKoor.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl