Amnesty Schrijfmarathon in stadhuis

Gepubliceerd: 08-12-2019 10:12

Amnesty Schrijfmarathon in stadhuis

ZAANSTAD - Ieder jaar rond de Internationale Dag van de Mensenrechten schrijven honderdduizenden mensen wereldwijd brieven. Voor mensen die onrecht is aangedaan, gevangenzitten, gemarteld zijn of worden bedreigd. Ook op honderden plekken in Nederland kun je brieven schrijven. In Zaanstad kan dat op dinsdag 10 december in het stadhuis. Ook het college van B&W doet mee aan de Amnesty Schrijfmarathon. 

Iedereen die een bijdrage wil leveren aan de Schrijfmarathon kan op dinsdag 10 december van 9.00 tot 17.00 uur terecht in de publiekshal van het stadhuis in Zaandam. Daar kunnen deelnemers aan de hand van voorbeeldteksten een brief of een solidariteitskaart schrijven. De brievenschrijvers vragen om vrijlating van gewetensgevangenen, om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven zo hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers. En ze vragen om berechting van daders van mensenrechtenschendingen.

Dit jaar heeft Amnesty gekozen om brieven te schrijven voor jongeren. Overal ter wereld belanden jongeren in de gevangenis omdat ze opkomen voor de rechten van anderen. Of worden mishandeld of gediscrimineerd om wie ze zijn. Met de brieven geven de schrijvers deze jongeren een stem. Wereldwijd worden straks honderdduizenden brieven uitgeprint. De stapels komen terecht bij de machthebbers. Met postzakken tegelijk.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl