Amsterdam en Zaandam beperkt bereikbaar tijdens Dam tot Dam

17-09-2019 17:05

Amsterdam en Zaandam beperkt bereikbaar tijdens Dam tot Dam

REGIO - Tijdens het Dam tot Dam Weekend op zaterdag 21 en zondag 22 september zijn grote delen van het centrum van Zaandam afgesloten voor het verkeer. Ook in Amsterdam wordt voor een veilig verloop van de Dam tot Dam een aantal wegen voor een bepaalde tijd afgesloten.

Op zaterdag starten 15.000 wandelaars aan de Dam tot Dam Wandeltocht. Vanwege de doorkomst zijn tussen 8.30 en 16.00 uur enkele straten in Amsterdam-Noord niet bereikbaar.

Diezelfde avond doen 12.000 hardlopers mee aan de Damloop by night. De parkeergarages Hermitage, Rozenhof, Behouden Haven en het parkeerterrein op de Rozengracht zijn open. Maar vanwege de grote drukte raadt organisator Le Champion iedereen aan om met de fiets of het openbaar vervoer naar het evenement te komen. De bussen van Connexxion rijden deze dag een aangepaste route. Ditzelfde geldt voor de zondag van het Dam tot Dam Weekend.

Zondag
Op zondag gaan in het centrum van Amsterdam de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic en Dam tot Damloop van start. Hierdoor is de IJtunnel op zondag van 7.00 tot 17.00 uur in beide richtingen afgesloten. De Prins Hendrikkade is dan van 7.00 tot 17.00 uur ook niet bereikbaar. Deelnemers aan de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic kunnen wel prima met de auto naar het evenement reizen. De fietsers kunnen parkeren op parkeerterrein Papaverweg in Amsterdam-Noord. Vanaf hier is een route uitgezet naar de start op de Dam. Een volledig overzicht is te vinden op www.damloop.nl/meer-info/bewoners/.

Afsluitingen
Deelnemers en toeschouwers worden opgeroepen om met het openbaar vervoer naar Amsterdam of Zaandam te komen. Op zaterdag overdag kan er gebruik worden gemaakt van de pendelbussen vanaf de finish in het Dam tot Dam Park naar het NS-station Zaandam. Op zaterdagavond en zondag kan men het beste gebruikmaken van de P+R locatie op Industrieterrein Hoogtij in Westzaan. Vanaf hier rijden pendelbussen naar de start in Amsterdam en het Dam tot Dam Park in Zaandam.

Op www.damloop.nl/meer-info/bewoners/ staat een overzicht van de straten die worden afgesloten, waar een parkeerverbod met wegsleepregeling van kracht is en hoe lang de maatregelen duren. De parkeerverboden worden ook aangeduid met borden. Op de website is tevens een aantal omleidingen voor (brom)fietsers te vinden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl