Ard Schilp op voor titel Beste Klusser van Nederland

01-10-2020 15:00

Ard Schilp op voor titel Beste Klusser van Nederland

STREEK - Hij staat te boek als de winnaar van de regionale kwalificatie in de strijd om de uiteindelijke titel de Beste Klusser van Nederland-verkiezing. Duizenden aanmeldingen kwamen er bij organisator Hornbach binnen van klussers die foto's van hun beste project lieten zien. Ook Wormer Ard Schilp kon rekenen op veel stemmen met zijn zelfgebouwde overkapping voor de achtertuin.

Zo werd Schilp één van de drie klussers uit de regio met de meeste stemmen. Vervolgens heeft hij in kwalificatieproeven laten zien dat hij de meeste vakkennis en handigheid in huis heeft. Nu mag hij gaan strijden voor de felbegeerde titel tijdens de landelijke finale op 8 oktober, waar hij de regio Zaandam vertegenwoordigt.

Hornbach is ook dit jaar op zoek naar de Beste Klusser van Nederland. De strijd is weer in alle hevigheid losgebarsten. Er waren duizenden aanmeldingen en maar liefst 10.000 mensen hebben gestemd op hun favoriete klusser. Ard Schilp zat bij de drie klussers met de meeste stemmen uit regio Zaandam. Hij mocht daarom meedoen aan een kwalificatieproef, die afgelopen week bij elke deelnemer thuis op anderhalve meter afstand werd uitgevoerd.  In dit specifieke geval op de parkeerplaats bij KV Groen Geel. 

De uitdaging? Een dakpanplaat op een dakbeschot monteren, sneller en beter dan de andere kandidaten. Ard Schilp: “Dat was wel even zweten, onder tijdsdruk en met de Hornbach-jury erbij. Echt behoorlijk aanpoten én opletten, want je moest de dakpanplaat zelf op maat maken en ze letten ook op of je het juiste gereedschap gebruikte. Maar het is gelukt: van de drie kandidaten uit de regio heb ik de proef het beste en snelste uitgevoerd. Nu ga ik door naar de finale!”

Landelijke finale
Die finale belooft spannend en spectaculair te worden. Op donderdag 8 oktober neemt Ard Schilp het op tegen de 14 finalisten uit het hele land. Iedereen kan dit thuis om 20.00 uur kijken via www.besteklusservannederland.nl


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl