Automatisering Verkade zorgt voor banenverlies

Gepubliceerd: 01-10-2021 13:10

Automatisering Verkade zorgt voor banenverlies

ZAANDAM - De directie van Koninklijke Verkade heeft vandaag een adviesaanvraag ingediend bij de OR voor een omvangrijk investeringsplan om de fabriek te automatiseren. Direct gevolg van dat plan is dat er 44 arbeidsplaatsen verdwijnen.

In een persbericht laat Koninklijke Verkade weten dat het voorgenomen investeringsplan om te automatiseren bedoeld is om ervoor te zorgen dat de fabriek concurrerend kan blijven in een sterk uitdagende markt. 'Het is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar mogelijkheden om de efficiëntie te verbeteren en de productieprocessen van de fabriek te optimaliseren' is een mooie volzin waar de 44 werknemers die de dupe zullen worden van dat plan met gemengde gevoelens naar kijken.

Fabrieksdirecteur Erik van Nunen stelt in datzelfde bericht dat men zich op dit moment focust op het welzijn van de medewerkers. “Omdat de aanvraag nu eerst door de OR beoordeeld moet worden, zijn onze mensen de komende weken in onzekerheid en dat willen we zo goed mogelijk begeleiden. Ook gaan we in gesprek met de bonden over ons Sociaal Plan.”

Pas als het adviestraject met de OR is afgerond en het plan tot uitvoering kan worden gebracht, zullen verdere details over de wijzigingen en de persoonlijke consequenties aan de medewerkers bekend worden gemaakt.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl