Ayal Kaas kiest voor nieuwe kavel op HoogTij

Gepubliceerd: 24-07-2017 9:07

Ayal Kaas kiest voor nieuwe kavel op HoogTij

ZAANSTAD - Op vrijdag 21 juli ondertekende wethouder Dennis Straat namens de gemeente Zaanstad een contract met eigenaar Abdurrahman Çalişkan van het kaasverwerkende bedrijf Ayal Kaas uit Zaandam voor de overdracht van een kavel op bedrijventerrein Hoogtij. De onderneming neemt 8400m2 in erfpacht af. In eerste instantie zal 5000 m2 bebouwd worden. Eerder deze maand kocht interieurmerk Zuiver al een kavel op Hoogtij. De verwachting is dat de komende tijd nog meer grond zal worden overgedragen.

Ayal Kaas is een Zaans bedrijf gespecialiseerd in het snijden, raspen en verpakken van kaas. Het bedrijf levert kaas aan supermarktketens, groothandels en horeca in heel Europa. Het bedrijf is momenteel gevestigd aan de Ronde Tocht in Zaandam (Westerspoor). Het personeelsaantal (fte) is vanaf 2009 gestegen van 6 naar 36 mensen. De verwachting is dat dat de komende jaren doorgroeit naar 80 fte. Omdat het huidige pand door de aanhoudende groei te klein wordt, is besloten tot de bouw van een nieuw bedrijfspand. De hoge hygiëne-eisen die aan voedselproducenten worden gesteld, zijn beter en makkelijker in nieuwbouw te realiseren dan in bestaande bouw. De planning is dat Ayal Kaas in oktober met nieuwbouw start en dat de oplevering eind 2018 kan plaatsvinden. In het nieuwe pand komen drie productielijnen voor gesneden kaas en een lijn voor geraspte kaas. Op langere termijn is er behoefte aan uitbreiding tot acht productielijnen. Voor het pand zullen de laatste ontwikkelingen op gebied van milieu en duurzaamheid worden benut om energie te besparen en CO2-uitstoot te beperken.

‘Grote belangstelling’
Wethouder Straat van Economisch zaken toont zich zeer tevreden: “We zien echt een grote belangstelling voor de kavels op HoogTij. Het geeft aan dat HoogTij met zijn goede bereikbaarheid en ruimte een aantrekkelijke vestigingsplaats is, die ook nog eens goed betaalbaar is. Bovendien is de Zaanstreek sterk in de voedselverwerkende sector en als we hier dan een Zaans bedrijf uit die bedrijfstak de ruimte kunnen geven om te groeien, moeten we daar erg tevreden mee zijn.”

Aantrekkelijke vestigingsplaats
HoogTij ligt in de zuidwestelijke hoek van Zaanstad, aan het Noordzeekanaal. In totaal is het bedrijventerrein ca. 130 hectare groot. De ontwikkeling van HoogTij is in handen van een combinatie van publieke partners, waaronder de gemeente Zaanstad en Havenbedrijf Amsterdam. De ontwikkeling krijgt inmiddels behoorlijk vaart. De afgelopen jaren is ruim 30 van de netto beschikbare 103 hectare daadwerkelijk uitgegeven en er lopen momenteel meerdere gesprekken met geïnteresseerde partijen. Verder wordt er gewerkt aan de verlegging van de Kanaaldijk langs het Noordzeekanaal. Aansluitend start dan de aanleg van een haventerrein met zeehavenkade. Het investeren in HoogTij heeft als doel om ervoor te zorgen dat Zaanstad met HoogTij ook een aantrekkelijke vestigingsplaats is voor nationale en internationale bedrijven.

Foto's
Artist impression van het nieuw te bouwen pand en een foto van de ondertekening van het contract door wethouder Dennis Straat (r) en Ayal Kaas-eigenaar Abdurrahman Çalişkan (l), foto Jolanda Hoogendoorn

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl