AZ jeugd gaat bekerstrijd aan zonder toeschouwers

28-08-2020 13:01

AZ jeugd gaat bekerstrijd aan zonder toeschouwers

ZAANSTAD - De eerste officiële wedstrijden van het seizoen voor de jeugdteams van AZ staan zaterdag op het programma. Drie teams (AZ Onder 17, Onder 15 en Onder 13)  spelen thuis bekerduels. Dat gebeurt echter zonder publiek, want de poorten van het AFAS Trainingscomplex blijven voorlopig gesloten voor bezoekers.

Het voetbalgedeelte is terug naar normaal, maar dat geldt niet voor de gehele situatie bij AZ. Nog altijd is een strak coronaprotocol actief. “Spelers worden verzocht thuis te blijven bij corona-gerelateerde klachten, zowel bij zichzelf als in de eigen sociale kring”, vertelt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. “Verder mag er sinds de scholen zijn begonnen weer snel omgekleed en gedoucht worden in de kleedkamer van het eigen team, wel zijn de gym in het hoofdgebouw en de ruimtes van de medische staf verboden terrein voor wie daar niet hoeft te zijn.”

Teugels
Verder wordt de jeugd strikt gescheiden gehouden van de A-selectie – waarvoor ook duidelijke looproutes zijn ingericht – en wordt de studiebegeleiding in een grotere, goed geventileerde ruimte gedaan. “Het zijn voorzorgsmaatregelen die zoveel mogelijk voorkomen dat spelers van verschillende teams, stafleden en andere medewerkers van de club met elkaar in aanraking komen. Zo hoeft bij een uitbraak in één team niet direct de hele club op slot. Wij vinden het belangrijk om aan deze maatregelen vast te houden. Het is zeker nog geen tijd om de teugels te laten vieren.”

Geen publiek
Om deze reden zijn wedstrijden van de AZ Jeugd voorlopig ook niet toegankelijk voor publiek. “Dat is geen leuke maatregel, want met name voor ouders geldt dat zij een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van onze jeugdspelers. Die bieden we dan graag de mogelijkheid hun kind op zaterdag in actie te zien, maar dat is op dit moment simpelweg niet verantwoord. Wij nemen geen enkel risico en zien ons genoodzaakt de poorten ook voor hen gesloten te houden, totdat de situatie verandert.”

Goals op Instagram
Zes teams spelen zaterdag in de eerste ronde van het bekertoernooi hun eerste officiële wedstrijden van het seizoen. Zo nemen AZ Onder 17, Onder 15 en Onder 13 het thuis op tegen respectievelijk Waterwijk, DCG en FC Utrecht. Deze wedstrijden zijn dus niet toegankelijk, wel worden op het Instagram-kanaal van de AZ Jeugdopleiding goals en andere hoogtepunten gedeeld.


BRON AZ WEBSITE


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl