AZ-speler Owen Wijndal debuteert in Oranje-selectie

28-08-2020 17:12

AZ-speler Owen Wijndal debuteert in Oranje-selectie

ZEIST - Streekgenoot Owen Wijndal is door interim-bondscoach Dwight Lodeweges opgeroepen voor Oranje. Het is voor het eerst dat de twintigjarige linksback bij de selectie zit voor het Nederlands elftal. De Noord-Hollander zat wél al eerder bij de voorselectie.

"Op het moment dat ik het hoorde, heb ik direct mijn ouders gebeld", vertelt Wijndal in gesprek met NH Sport. "Zij zijn erg trots op mij. De trainer had mij al gebeld dat ik er bij zou zitten, maar dat ik het nog voor me moest houden."

Noord - Hollandse inbreng bij Oranje
De overige opgeroepen Noord-Hollanders zijn: Marco Bizot (AZ), Joël Veltman (Brighton), Ryan Babel (Galatasaray), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur) en Quincy Promes (Ajax).

Ajacieden Donny van de Beek en Perr Schuurs zijn ook onderdeel van de Oranje-selectie. Het Nederlands elftal speelt komende week in de Nations League tegen Polen (4 september) en Italië (7 september). Beide duels zijn in de Johan Cruijff ArenA.

Jong Oranje
AZ'ers Teun Koopmeiners, Calvin Stengs en Myron Boadu zaten in de voorlopige selectie voor het Nederlands elftal, maar zijn afgevallen. Het drietal sluit aan bij Jong Oranje.
Dit team speelt in de kwalificatie voor het EK tegen Wit-Rusland (4 september) en Noorwegen (8 september).

 

BRON NH NIEUWS
FOTO ONS ORANJE TWITTER

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl