AZ start uiterst besloten nieuwe seizoen

28-07-2020 13:18

AZ start uiterst besloten nieuwe seizoen

STREEK- In aanloop naar het nieuwe seizoen werkt AZ diverse oefenduels af. De oefentegenstanders zijn gelijk ook de eerste opposanten in de competitie. De komende tijd zullen nog diverse wedstrijden bekend gemaakt worden. De eerste testwedstrijd (besloten) tegen KRC Genk j.l. zaterdag eindigde in een 0-1 verlies.

De eerstvolgende oefening staat voor zaterdag 1 augustus op de agenda. Dan zal om 17.30 uur bij FC Utrecht in stadion Galgenwaard gespeeld gaan worden. Ook dit zal een besloten oefenwedstrijd zijn waarvan FOX Sports de beelden de wereld in gaat sturen.

Daarna vertoeft de selectie van 3 t/m 8 augustus in een trainingskamp in Epe. In die periode speelt de ploeg van trainer Arne Slot op woensdag 5 augustus om 19.00 uur wederom een besloten oefenwedstrijd. Dit keer is PEC Zwolle de tegenstander.

Opvallend genoeg zijn genoemde tegenstanders ook gelijk de eerste competitie tegenstrevers. AZ begint het Eredivisie-seizoen 2020-2021 met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Het duel staat gepland op zaterdag 12 september en begint om 16:30 uur in Stadion Galgenwaard. 

De eerste thuiswedstrijd is exact een week later in het AFAS Stadion (16:30 uur), dan komt PEC Zwolle naar Alkmaar. Volgens de KNVB is er bij het opstellen van de speelkalender maximale flexibiliteit nagestreefd, met het oog op interrupties zoals bijvoorbeeld een tweede coronagolf.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl