AZ trainingsterrein Wijdewormer lijkt op ijsbaan

11-07-2021 10:32

AZ trainingsterrein Wijdewormer lijkt op ijsbaan

STREEK – Het was een gek gezicht, een diep grijze spiegelgladde vloer, waar eerst een fris groene grasmat was gelegen, was zichtbaar wat is hier gaande? Het AFAS trainingssportcomplex wordt beslist onder handen genomen.

Dat heeft (ongetwijfeld) niets van doen met het aantrekken van Vangelis Pavlidis. De Griekse spits komt over van Willem II waar hij topscorer was en tekende in het AFAS Stadion een contract tot medio 2025.

In de Kalverhoek liepen zelfs een paar wilde eenden liepen verdwaasd in het rond, want wat is hier gaande? Gaat hier een festival plaatsvinden, of een gelegenheid kunstijsbaan? In ieder geval lagen allerhande kunstgrasrollen her en der verspreid op de parkeerplaats plus een paar honderd big bags met zand.

In de zomer van 2016 werd het AFAS Trainingscomplex opgeleverd. Het hypermoderne complex waar zowel AZ 1 als de teams uit de AZ Jeugdopleiding trainen. En soms is het nodig om een grasmat te vervangen.

Ook in en rond het stadion in Alkmaar zijn vaardige handen druk in de weer met ongeveer gelijke handelingen. AZ's grasmeesters zijn hard aan het werk om de mat van het AFAS Stadion klaar te maken voor het komende seizoen. Ondertussen worden er ook nieuwe parkeerplaatsen aangelegd.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl