Babbels Live straks zonder terrein

Gepubliceerd: 22-06-2021 8:06

Babbels Live straks zonder terrein

ASSENDELFT - Dat Corona twee keer roet in het Babbels Live eten gooide is voor de liefhebbers goed te begrijpen. Dat nu echter een gebrek aan ruimte dreigt is voor weinigen te pruimen. Raadslid Harrie van der Laan (POV en in zijn vrije tijd muzikant) hoorde er dan ook van op dat Zaanstad het festivalterrein voor Babbels Live alleen voor 2020 beschikbaar heeft gesteld.

Twee keer eerder ging Babbels Live niet door wegens corona, de laatste editie op het terrein aan de Omweg verregende en die van volgend jaar dreigt nu al te mislukken omdat de ruimte niet beschikbaar is. Het terrein is n.l. in gebruik gegeven aan Stichting Groen Waterrijk.

Op 12 november 2019 is door de gemeenteraad met een motie besloten (naar aanleiding van de ideeënmarkt) het terrein aan de Omweg in Assendelft (Forbostrook) voor de duur van vijf jaar in bruikleen gegeven aan een groep vrijwilligers met de bedoeling een ontmoetingsplek voor de buurt te creëren en evenementen te houden. De overeenkomst met Groen Waterrijk duurt tot 31 december 2025 en zou daarmee tevens het gebruik van het terrein voor Babbels Live garanderen tot juni 2025.

De volgende editie van het volksfeest dat Babbels Live is, staat in de agenda voor 11 juni 2022. Organisator Ad de Lange is om die reden al druk bezig artiesten vast te leggen. Hij wilde ook het terrein voor die datum bespreken maar dat lijkt spaak te lopen bij de gemeente.

Van der Laan wil nu dat de gemeenteraad besluit dat de overeenkomst met die stichting aangepast moet worden zodat het terrein volgend jaar gebruikt kan worden voor het muziekfestival. Hij wil daarnaast dat een alternatief gezocht wordt voor Babbels Live. Het oorspronkelijke terrein aan de Marslaan is bijvoorbeeld nog altijd niet als woningbouwlocatie in gebruik.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl