Babel geeft uitleg over ‘‘locatiespecifieke interventies in de alledaagse leefomgeving’

Gepubliceerd: 12-11-2019 8:11

Babel geeft uitleg over ‘‘locatiespecifieke interventies in de alledaagse leefomgeving’

ZAANDAM - Ronald Rietveld vertelt op donderdag 28 november bij de stichting Babel over zijn kunstwerk Still Life. De lezing vindt plaats in Het HEM op het Hembrugterrein en handelt over de projecten, het onderzoek en de multidisciplinaire werkwijze van zijn studio RAAAF.

Met zijn broer, filosoof Erik Rietveld, is hij medeoprichter van Rietveld Architecture Art Affordances. Hun werk beweegt zich op het grensvlak van beeldende kunst, architectuur en filosofie.

RAAAF maakt ‘locatiespecifieke interventies in de alledaagse leefomgeving’. Voor wie dit nog te vaag is, deze verklaring: ‘hun installaties en interventies zijn te lezen als ruimtelijke denkbeelden die heden met het verleden en de toekomst verbinden’.

En wie na deze heldere uitleg nog met vraagtekens zit, kan zich 28 november om 16.30 uur melden in Het HEM. Gratis toegang. Aanmelden via e-mail aan info@stichting-babel.nl o.v.v. Lezing Ronald Rietveld.

Bijgaande foto laat de het Deltawerk// zien, een immens en indrukwekkend kunstobject van 240 meter lang, vijf meter breed en zeven meter diep dat te vinden is in Marknesse (Flevoland). Atelier de Lyon en architectenbureau RAAAF gaven in opdracht van Natuurmonumenten een nieuwe bestemming aan de betonnen kolos die tot 2015 werd gebruikt voor wetenschappelijke experimenten.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl