Babel in gesprek met Edzo Bindels

03-05-2021 11:12

Babel in gesprek met Edzo Bindels

STREEK - De gemeente Zaanstad werkt in vier vier MAAK.Zaanstad-gebieden aan de ontwikkeling van Zaanstad. Met MAAK.Centrum bouwt de gemeente aan een levendig, bereikbaar en bewoonbaar centrum. Babel is benieuwd hoe Edzo Bindels tegen de ontwikkelingen en vraagstukken in het centrum van Zaandam aankijkt. Nu weet niet iedereen wie Edzo Bindels is.

Hij is de nieuwe supervisor van de ontwikkeling in het centrumgebied van Zaandam (MAAK.Centrum). De opvolger van de roemruchte Sjoerd Soeters is stedenbouwkundig ontwerper en directeur van internationaal ontwerpbureau West 8. Daarnaast werkt Bindels als architectonisch supervisor en ontwerper van landschappen en openbare ruimtes. Hij heeft zich de laatste jaren beziggehouden met stedelijke transformatieopgaven in Nederland en wereldwijd.

Babel is benieuwd hoe supervisor dzo Bindels tegen de ontwikkelingen en vraagstukken in het centrum van Zaandam aankijkt. Wat zijn zijn eerste bevindingen? Waar ziet hij kansen in het centrum van Zaandam?

Dinsdag 18 mei gaat Leontine de Koning met Edzo Bindels in gesprek. Voorafgaand presenteert Annette Nicolás Gnodde (gebiedsmanager Zaanstad Centrum) de huidige plannen voor het gebied. Edzo Bindels en Annette Nicolás Gnodde gaan daarna met elkaar in gesprek onder leiding van Leontine de Koning. Dit programma wordt vanaf 19.30 uur live uitgezonden op ons YouTube-kanaal. Aanmelden is niet nodig. Reageren of vragen stellen kan tijdens de uitzending in de chatbox.

Edzo Bindels. Foto Thijs ter Hart.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl