Babel panelgesprek over Zaanse kernkwaliteiten

Gepubliceerd: 08-09-2021 10:09

Babel panelgesprek over Zaanse kernkwaliteiten

STREEK - De Stichting Babel heeft zich in de achterliggende jaren ontwikkeld tot een gewaardeerd platform op het gebied van architectuur, stedenbouw en stedelijke ontwikkeling, de inrichting van het landschap en de openbare ruimte. Hierin staat de Zaanstreek centraal, maar vanuit een breed perspectief en met aandacht voor ontwikkelingen in de hele (metropool)regio. Woensdag 15 september staat er weer een interessant gesprek op de agenda.

Hoe voorkom je dat karakteristieke plekken en objecten in de toekomst worden opgeofferd en de groei van Zaanstad ten koste gaat van de Zaanse kernkwaliteiten? Hierover gaat Babel woensdag 15 september in gesprek met architect Jeroen Hooyschuur, landschapsarchitect Gerwin de Vries en MAAK.meester Frits Palmboom.

Jeroen Hooyschuur (Hooyschuur architecten & adviseurs) is gespecialiseerd in restauratie en transformatie van industrieel erfgoed. Het bureau Flux landscape architecture van Gerwin de Vries maakt landschappelijke en stedenbouwkundige ontwerpen en masterplannen.

Voorafgaand presenteert Frits Palmboom de nota ‘Ruimtelijke kernkwaliteiten Gemeente Zaanstad’. Dit onderzoek vormt de opmaat voor de ontwikkeling van de omgevingsvisie waar gemeente Zaanstad momenteel aan werkt. Palmboom is MAAK.meester, supervisor voor ZaanIJ en initiatiefnemer van het onderzoek naar de Zaanse Kernkwaliteiten. Gespreksleider is Maurits de Hoog.

In aanloop naar deze bijeenkomst zijn we benieuwd naar de mening van Zaankanters.


  • Wat waardeer jij aan de Zaanstreek, wat vind jij een kernkwaliteit?

  • Welke plekken vind jij van bijzondere waarde en waarom?

  • Wat mag van jou verdwijnen?


Bij Babel horen/lezen ze het graag! Laat hen voor 12 september weten hoe onze lezers over de Zaanse kernkwaliteiten denken via dit formulier.

Woensdag 15 september, start 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur), in De Stoomhal, Pakhuisplein 44 in Wormer. Aanmelden is gewenst via e-mail aan info@stichting-babel.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl