Babel zorgt voor inspiratie met al sgast architect Reimar von Meding

Gepubliceerd: 18-11-2021 9:11

Babel zorgt voor inspiratie met al sgast architect Reimar von Meding

STREEK - Babel, het Zaans architectuurplatform, zal op woensdag 24 november weer een inspiratielezing houden. Te gast is dit keer architect Reimar von Meding, algemeen directeur van KAW architecten. De lezing wordt live uitgezonden op YouTube vanuit het kantoor van KAW Architecten.

De van oorsprong Duitse architect besloot na zijn studie aan de Technische Universiteit Delft een carrière in Nederland op te bouwen. Vanuit de overtuiging dat wonen een basisrecht is, draagt hij op deze manier zijn steentje bij. Zijn specialiteit is het ontwerpen van sociale woningbouw van hoge kwaliteit tegen lage kosten. Von Meding vindt het belangrijk om bij het ontwerpen woningen en de woonomgeving bij elkaar te brengen. Hiervoor heeft hij verschillende nominaties voor internationale architectuurprijzen ontvangen.

In 2020 lanceerde hij met het Rotterdamse architectenbureau KAW het onderzoeksproject Ruimte Zat in de Stad waarin uitgebreid onderzoek is gedaan naar de capaciteit van bestaande wijken. Conclusie: er is genoeg ruimte in de bestaande stad! Het doel is deze hoeveelheid aan ruimte zichtbaar te maken en een plek te geven in de discussie over betaalbaar wonen en een duurzame omgang met ons land. In zijn inspiratielezing deelt Reimar van Weding met ons zijn inzichten en toont ontwerpen van mooie sociale huisvesting. Bert Pots is de moderator.

De inspiratielezing wordt woensdag 24 november vanaf 20:00 uur live uitgezonden op het Babel YouTube-kanaal.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl