Beatrixbrug in januari dicht voor snelverkeer

10-12-2019 08:39

Beatrixbrug in januari dicht voor snelverkeer

ZAANDAM - De Beatrixbrug in Zaandam gaat vanaf zaterdag 11 januari 2020 dicht. De naastgelegen Wilhelminabrug is al dicht. Door het sluiten van beide bruggen is de Wilhelminasluis (waar beide bruggen onderdeel van uitmaken) afgesloten voor het wegverkeer. 

De provincie Noord-Holland vernieuwt het sluizencomplex omdat deze niet meer voldoet aan de afmetingen van de scheepvaart en in een slechte staat verkeert. Tijdens de afsluiting wordt al het verkeer omgeleid. (Brom)fietsers, voetgangers en mindervaliden kunnen gebruik maken van een tijdelijke brug. De Beatrixbrug is naar verwachting eind juni 2020 weer open.

Omleidingsroutes
Tijdens de afsluiting van de beide bruggen wordt al het verkeer omgeleid. Op de projectsite www.wilhelminasluiszaandam.nl staan omleidingskaarten. De omleidingen gelden voor zowel marktdagen als niet-marktdagen. De provincie Noord-Holland adviseert om rekening te houden met een langere reistijd.

Tijdelijke brug voor langzaam verkeer
(Brom)fietsers, voetgangers en mindervaliden kunnen gebruik maken van een tijdelijke brug. Deze zogenaamde pontonbrug loopt van de Burchtkade naar de kade voor het Zaantheater en is alle dagen van de week 24 uur per dag beschikbaar. De brug heeft een uitvaarbaar deel zodat scheepvaart kan passeren. Wanneer dit deel open staat geldt een wachttijd van gemiddeld 15 minuten. Er wordt bij het openen van de brug rekening gehouden met de spitstijden.

Openbaar vervoer
Bepaalde bussen rijden andere routes tijdens de afsluiting van de Wilhelminasluis. De aangepaste routes zijn op de site van Connexxion en op www.9292ov.nl te vinden.

Werkzaamheden
Net als de Wilhelminabrug krijgt de Beatrixbrug een nieuwe brugklep en een nieuw contragewicht. Ook de brugkelder, waar de aandrijving van de brug zich bevindt, wordt aangepast. Daarnaast wordt de nieuwe brug verbreed zodat de schepen die steeds groter worden kunnen passeren. Naast het werk aan de bruggen werkt de aannemer verder aan het vernieuwen van de kolk. Dit is het gedeelte waar de schepen doorvaren. De werkzaamheden aan de Beatrixbrug duren naar verwachting tot eind juni 2020. De Wilhelminabrug gaat eind mei 2020 weer open voor al het verkeer. In dezelfde periode is het sluizencomplex ook weer open voor scheepvaart.

Meer informatie
Met vragen over het vernieuwen van de Wilhelminasluis kunnen bewoners en weggebruikers contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800-0200 600 (gratis) of per e-mail vaartindezaan@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.wilhelminasluiszaandam.nl, Facebook (WilhelminasluisZaandam) of Twitter (@WsluisNH).


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl