Beatrixbrug tijdelijk open voor alle verkeer, verkeersregelaars op ‘gaybrapad’

06-12-2018 14:56

Beatrixbrug tijdelijk open voor alle verkeer, verkeersregelaars op ‘gaybrapad’

ZAANDAM - De Beatrixbrug in Zaandam is in december drie weken open voor al het verkeer. De ‘pollers’ oftewel de beweegbare palen, blijven in de grond zodat automobilisten ook tijdens de middaguren en op de koopavond over de Beatrixbrug mogen rijden. 

De openstelling loopt van maandag 10 december tot en met maandag 31 december 2018. Het betreft een tijdelijke verkeersmaatregel waarmee de gemeente tegemoet komt aan de wens van de ondernemers aan de Westzijde. Die hebben aangegeven dat zij vanwege de herinrichtingswerkzaamheden op de Westzijde voor klanten die met de auto komen, slechter bereikbaar zijn en daardoor omzet mislopen.
Omdat het werk op de Westzijde met vier maanden is vertraagd en de ondernemers daar een langere periode hinder ondervinden, is besloten de Beatrixbrug in aanloop naar de feestdagen tijdelijk open te stellen voor doorgaand autoverkeer.

‘Gaybrapad’ met verkeersregelaars
Om te zorgen dat het tijdens de openstelling veilig blijft voor al het verkeer worden verkeersregelaars ingezet. Zij staan ter hoogte van het zebrapad (het kleurrijke gaybrapad) op het kruispunt Gedempte Gracht, Westzijde en Damstraat.

Misschien dat dan gelijk de slijtage van het gaybrapad meerdere mensen zal opvallen en er wat aan wordt gedaan. Het regenboogzebrapad dat op 11 oktober 2016 werd geopend tijdens de jaarlijkse Coming Out Dag, begint er steeds meer uit te zien als een opgelapte broek. Het destijds geopperde idee dat bij gladheid het fietsend publiek tegen de vlakte zou gaan is geen bewaarheid geworden. Maar de forse slijtplekken kunnen daar verandering in brengen. Als regenboogstad en zichzelf roemende gemeente waar 'iedereen zichzelf mag zijn', is een beetje netjes houden van de oversteekplaats toch  niet teveel gevraagd…

Tijdelijk
Het open stellen van de Beatrixbrug is een tijdelijke verkeersmaatregel. Na 31 december is de Beatrixbrug weer, zoals gebruikelijk, dagelijks voor doorgaand snelverkeer afgesloten van 12.00 uur tot 18.00 uur en op donderdag tijdens koopavond tot 21.00 uur. De situatie in de Czaar Peterstraat blijft ongewijzigd.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl