Beatrixbrug zo goed als klaar

19-07-2020 12:49

Beatrixbrug zo goed als klaar

ZAANSTAD - Natuurlijk beseffen alle Zaandammers dat het wat meer tijd in beslag heeft genomen om de Beatrixbrug weer open te kunnen stellen voor al het verkeer. Afgelopen week is dat signaal afgegeven en kan er weer gebruik gemaakt worden van de brug die in 1958 voor het eerst als zodanig open werd gesteld.

De brug is - net als voorheen - dagelijks op verschillende tijden afgesloten voor auto's en vrachtauto's. Fietsers, voetgangers en brommers mogen altijd over de brug gaan. Ook is de brug nog niet helemaal klaar en zijn er dus nog werkzaamheden.

Wie nu kijkt hoe gretig er gebruik van gemaakt wordt beseft dat dat het 'armoe' was met de 'Niet Zo Vlotbrug' eerder. Het blijft echter oppassen voor de weggebruikers. De gemeente Zaanstad laat weten dat fietsers mogelijk moeten wennen aan het nieuwe verhoogde fietspad: "Om hen daarop te attenderen zijn waarschuwingsborden geplaatst en is een rood-witte markering aangebracht op de randen tussen rijbaan, fietspad en voetpad."

Om te controleren of alles goed gaat, zijn verkeersdeskundigen van de gemeente tijdelijk bij de brug aan het onderzoeken hoe het met al het verkeer over de brug gaat. "Ondanks dat er nog werkzaamheden zijn, vinden we het belangrijk dat de brug zo snel mogelijk opengaat", laat de gemeente weten. Omdat het camerasysteem dat de poller (beweegbare paaltjes) in de Peperstraat aanstuurt nog niet naar behoren werkt, neemt een verkeersregelaar deze functie over. Er wordt gekeken naar een oplossing voor op de lange termijn.

Nu is het nog zo dat de tweewielergebruikers vreemde toeren uithalen als de brug open gaat/staat. Menig wandelaar in de Damstraat heeft daar de gevolgen van gemerkt als deze mensen zo snel als mogelijk de 'vluchtroute' over de Wilhelminabrug pakken. Geduld is nog altijd een schone zaak.

Eerste ongeluk
Twee dagen later na de opening, vrijdag j.l, moest de politie en een ambulance er aan te pas komen. Een mevrouw was gevallen, en aangezien er geen fiets in de buurt was, lijkt het erop dat ze wilde oversteken. En wie oversteekt komt de verhogingen tegen zo valt te lezen op nieuwssite De Orkaan.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl