Bedrijfspand voor negen maanden gesloten

31-03-2021 08:02

Bedrijfspand voor negen maanden gesloten

STREEK - Een bedrijfspand op de Vrijheidweg in Wormerveer is maandag j.l. gesloten voor de duur van negen maanden. Dit besluit op basis van artikel 13b van de opiumwet.

Reeds op 29 januari heeft de politie een onderzoek ingesteld in het betreffende bedrijfspand. In het pand werd toen een geoogste hennepkwekerij aangetroffen. In het pand stonden 526 plantenpotten met daarin afgeknipte hennepstelen. Er waren twee ruimtes ingericht om op professionele manier hennep te kweken. Daarnaast was er sprake van diefstal water en stroom.

Zaanstad heeft een streng sluitingsbeleid in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Naast bedrijfspanden worden ook woningen waarin harddrugs of wietplantages worden aangetroffen tijdelijk gesloten. Hennepplantages zorgen niet alleen voor overlast in de buurt, maar ook voor brandgevaar, omdat er vaak illegaal elektriciteit wordt afgetapt.

De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en het acute gevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. Op panden die gesloten worden, komt een poster die de reden van de sluiting aangeeft en informatie geeft waar mensen meldingen kunnen doen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl