Behandeling kadernota Wormerland vordert gestaag

Gepubliceerd: 30-06-2021 8:06

Behandeling kadernota Wormerland vordert gestaag

WORMERLAND - Net als al eerder werd het Dorpshuis Wijdewormer (1456) weer omgebouwd tot tijdelijke raadszaal waarin het college van B&W en de raadsleden van de gemeente Wormerland de kadernota mochten/moesten/konden bediscussiëren.

Onder voorzitterschap van burgemeester Judith Michel-de Jong werd er dan ook volop gesproken over hetgeen op tafel lag. Deze vergadering, nog zonder publiek gehouden, werd live uitgezonden door RTV Zaanstreek.

In haar opening gaf de burgemeester aan de heer Van Wanrooij zich had afgemeld voor de vergadering en dat het de eerste raadsvergadering zou worden van mevrouw Ton - Betjes namens de POV/VLW fractie.


Echt (over)verhit raakte de situatie niet, zelfs niet nadat Groen Links afgevaardigde Remco Doorn de POV/VLW verweet de ongeveer 2500 mensen die hun stem op deze fusiepartij uitbrachten de afgelopen periode in de kou had laten staan.
Voor de aangesproken fractievoorzitter Ronald Hendriks reden om te vragen aan Doorn zijn woorden terug te nemen, maar dat weigerde deze.

In de vergadering gaven vervolgens de partijen POV/VLW, GroenLinks, D66, CDA, VVD en PvdA hun algemene beschouwingen op de Kadernota 2022. Tevens werden moties en amendementen ingediend.

Het vervolg van de Kadernota bespreking en alles wat daar bij hoort is als volgt:
  • 06 juli vanaf 20:00 uur een fysieke bijeenkomst zonder publiek in 1456 (v/h Dorpshuis Wijdewormer)
  • 08 juli vanaf 20.00 uur eventueel extra raadsbijeenkomst vanwege een oproep POV/VLW (nog nader te bepalen)
Op 14 september zal de raad dan weer vanaf 20.00 uur voor het eerst bijeenkomen na het zomerreces in het gemeentehuis van Wormerland.

De YouTube-link voor het terug kijken van de vergadering is https://youtu.be/Is7Wb5kXgeQ

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl