Behoud Vermaningkerk Wormer inzet

15-01-2022 09:57

Behoud Vermaningkerk Wormer inzet

STREEK - In Wormer is het Comité behoud Vermaningkerk opgericht. In dat comité zitten VVD-raadslid, Fred Sanders, PvdA-fractie-voorzitter Kees-Jan Kindt, Marleen van Marsbergen, The Last Reformation en Greet Blokker, oud-statenlid PvdA Noord-Holland en voorzitter Gemaal 1879. Hans Leeuwenkamp is de woordvoerder van het comité. Dit comité wil koste wat kost het interieur van de kerk aan de Dorpsstraat 371 in Wormer houden en het gebouw restaureren.

Ook wil het kersvers aangetreden comité dat de Vermaningkerk (ook wel een schuilkerk genoemd) de rijksmonumenten-status krijgt. Daarmee kunnen beter en gemakkelijker de noodzakelijke gelden worden verworven aldus het comité. Voor het verkrijgen van de monumenten-status wordt de hulp ingeroepen van professor dr. Fons Asselbergs, oud-directeur Rijksdienst Monumentenzorg en Rijksheer voor het cultureel erfgoed. Deze kan dan ook bekijken wat de kosten voor restauratie en onderhoud zijn. Verder wordt aan Asselbergs gevraagd advies uit te brengen over de gebruiksmogelijkheden van de kerk. 


Amish
Het Comité Behoud Vermaningkerk Wormer wil de Wormerlanders en inwoners van de Zaanstreek via fundraising om een bijdrage vragen voor de restauratie van de kerk. Ook het Zaanse bedrijfsleven zal om financiële middelen worden gevraagd. Tot en met de Amish-gemeenschap in de Verenigde Staten wordt contact opgenomen voor financiële steun. De Amish zijn namelijk oorspronkelijk voortgekomen uit de Doopsgezinde kerk.

Foto Reliwiki Job van Nes Zaandam

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl