Bekervoetbal aankijken meer dan waard

06-09-2020 17:08

Bekervoetbal aankijken meer dan waard

ASSENDELFT - In dit speciale geval de wedstrijd tussen VVV Westzaan en SVA. Vanwege verbouwingswerkzaamheden op het Westzaan complex werd de wedstrijd verzet naar het SVA veld. Dat onverwachte thuisvoordeel werd door de Assendelvers ten volle aangegrepen door er een 5-1 overwinning uit te slepen. Een dergelijke uitslag doet vermoeden dat de Westzaners kansloos waren, maar dat was beslist niet het geval.

In de poule werd de eerste wedstrijd door SVA met 2-1 gewonnen van Heemstede. Omdat Zeemacht zich heeft teruggetrokken moet alleen Weszaan nog tegen Heemstede spelen.

Het verschil tussen de derde en vierde klasse was wel duidelijk aan de Communicatieweg. Het tempo werd meteen door SVA gedicteerd. Dat maakte dat SVA-spits Noah Bruins al na 4 minuten Westzaan doelman Roy Wigman kon passeren. Na tien minuten leek de 2-0 te vallen, maar vanwege buitenspel van Cas Nootebos ging dat niet door.

Na een kwartier was het andermaal Noah Bruins die vanaf de middenlijn vrij kon opstomen tot het Westzaandoel. Die buitenkans liet hij zich niet ontnemen en de 2-0 was een feit.

Westzaan wilde zich echter niet neerleggen bij die achterstand. De aansluitingstreffer werd echter door arbiter Van Langen afgekeurd.

Het spel bleef daarna flink op en neer gaan. Pas na een half uur spelen was het David Zwaan die namens Westzaan de 2-1 binnen schoot. Dit na goed opletten van zijn teamgenoten.

Dat maakte dat SVA weer meer werk ging maken van haar offensieve daden. Na 33 minuten was het Sebbe Davids die de 3-1 op zijn naam zette.

Na een onoverzichtelijke situatie in het W 16 meter gebied viel er gek genoeg geen goal. Vlak voor de thee leek de 4-1 wel te komen, maar ook nu was het buitenspel. Uiteindelijk was het ‘slangenmens’ Camile Dijkers die namens SVA toch de 4-1 scoorde na een fraaie solo.

Op slag van rust wist Lex Oostmeer SVA goalie Max Boon voor een probleem te stellen, maar de routinier overwon de poging.

In het tweede bedrijf de nodige wissels aan beide kanten. Met een 4-1 stand leek de wedstrijd wel klaar. Dat was echter beslist niet het feit. Westzaan tapte uit een ander vaatje en wist energiek ten aanval te trekken. Het noopte SVA om alert te blijven. Het was eigenlijk verbazingwekkend dat Westzaan niet tot meer doelpunten wist te komen. De afgelopen week negatief op corona geteste Oscar Wit was er dichtbij, maar zag zijn bal over gaan. De kansen waren er beslist, de scherpte niet en Max Boon toonde zich een bekwame sta in de weg.

Pas in de slotfase viel er weer een goal te noteren. De 5-1 kwam van de voet van alweer Noah Bruins. 


De echte winnaar deze middag de neutrale toeschouwer. Hij/zij heeft twee strijdende ploegen kunnen aanschouwen.

Overige uitslagen:

14:00 uur RCZ-Sporting Krommenie 2-4

14:00 uur DSS- Hercules-Zaandam 1-3

14:00 uur Westzaan- SVA 1-5

14:00 uur Saenden- Purmerland 11-0

14:00 uur Dynamo- WSV`30 2-5

14:30 uur DIOS- Assendelft 1-2

14:30 uur Rood Wit Zaanstad- MOC 8-1

14:30 uur Zaandijk- `s Graveland 2-2

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl