Besmetting meeste keren in thuisomgeving

Gepubliceerd: 25-09-2021 12:09

Besmetting meeste keren in thuisomgeving

STREEK - In de laatste week lieten 1.994 mensen zich in onze regio testen. Dit zijn testen bij coronaklachten. Het percentage positieve uitslagen uit de GGD teststraten in onze regio was in de afgelopen week 9,2% en ligt daarmee hoger dan het landelijk percentage van 7.3%.

Mensen met coronaklachten kunnen zowel met als zonder afspraak terecht bij de teststraten in Purmerend en Zaandam voor een coronatest. Bij testen zonder afspraak is het belangrijk dat mensen een ID bewijs meenemen en een mobiel telefoonnummer en e-mailadres door kunnen geven.

Bron- en contactonderzoek
De GGD voert het bron- en contactonderzoek weer volledig uit, inclusief monitoring. Tijdens het bron- en contactonderzoek in onze regio vragen de medewerkers de mensen die besmet zijn met het coronavirus aan te geven waar besmetting waarschijnlijk plaatshad.

In de afgelopen week gaf 47% van de mensen antwoord op deze vraag. De meeste mensen gaven aan dat besmetting waarschijnlijk plaats heeft gehad in de thuisomgeving (71%), op school of kinderopvang (13%) en tijdens bezoek thuis (11%).

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl