Bestemmingsplan bouw moskee aangepast

Gepubliceerd: 28-02-2018 10:02

Bestemmingsplan bouw moskee aangepast

ZAANDAM - Het college heeft besloten mee te werken aan het afwijken van het bestemmingsplan voor de bouw van een moskee aan de Madagascar 17 in Zaandam. Daar is de Essalam Moskee (van de Stichting Marokkaanse Moskee Zaanstreek) gevestigd.

Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de sloop en nieuwbouw van deze moskee en het kappen van twee bomen. De nieuw te bouwen moskee bestaat uit twee lagen en is ruim twee keer zo groot als de bestaande moskee. Er is daarom een toename van het aantal bezoekers te verwachten.

Voor het verlenen van een omgevingsvergunning is het nodig om af te wijken van het bestemmingsplan.De nieuwe moskee komt grotendeels op de maatschappelijke bestemming, maar gedeeltelijk ook op de naastgelegen bestemmingen.

De bedoeling is dat de moskee vier meter naar achteren wordt geplaatst. Ook de beoogde bouwhoogte van 7,25 meter en de ligging buiten het bouwvlak zijn in strijd met het bestemmingsplan. De ruimtelijke kwaliteit zal verbeteren door de beoogde terreinindeling.


(Fotocredit: Reliwiki)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl