Betaalbare Koopwoning

Gepubliceerd: 24-01-2020 13:01

Betaalbare Koopwoning

ZAANSTAD - Eén van de plannen om met name starters tegemoet te komen is nieuwe vorm van de betaalbare koopwoning Zaanstad, de BKZ. 

 

 

Deze regeling houdt in dat starters met een inkomen vanaf 32.000 euro tot 45.000 euro bruto per jaar in de gelegenheid worden gesteld om met korting een huis te kopen. Als deze mensen meer gaan verdienen gaan ze ook meer betalen voor het huis.

De wethouder zoekt de wettelijke grenzen op om ervoor te zorgen dat de huizen dit onder de BKZ regeling vallen betrokken kunnen worden door de huidige inwoners van de stad. Op dit moment komen veel inwoners uit Amsterdam, Amstelveen en Haarlemmermeer naar Zaanstad omdat er in die gemeente nog minder aanbod van betaalbare woningen is dan in Zaanstad.

Diverse fracties hebben erop aangedrongen om te onderzoeken of bij de verdeling van de huizen leraren en werkers in de gezondheidszorg voorrang kunnen krijgen.

De huidige plannen van de wethouder vonden bijval bij het overgrote deel van de raadsfracties.

Naar aanleiding van vragen van het CDA heeft de wethouder toegezegd in de nabije toekomst te onderzoeken of ook senioren in aanmerking kunnen komen voor de BKZ regeling. Foto: Pixabay

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl