Bezorging onlinesupermarkt Picnic begonnen in Zaandijk

Gepubliceerd: 04-03-2019 20:03

Bezorging onlinesupermarkt Picnic begonnen in Zaandijk

ZAANSTREEK – Plek vijftien op de wachtlijst kan inmiddels de eerste bestelling bij de online supermarkt Picnic plaatsen. De bezorging is vandaag opgestart in Zaandijk. Daarmee zet de onderneming van serie-ondernemer Michiel Muller (foto) de eerste stappen om de Zaanstreek te veroveren. Als vanouds hét bolwerk van onze 'eigen' Zaanse Albert Heijn. 

Alhoewel, hoe Zaans is onze 'appie' nog? Sinds de fusie in 2016 heet het concern officieel Ahold Delhaize en is het bedrijf voor 39% in Belgische handen. De samenwerking legt het concern geen windeieren. Samen behaalden ze in 2014 een omzet van €54 miljard en een nettowinst van 1 miljard euro. Er werken bij Ahold Delhaize 375.000 medewerkers in 6500 winkels. Het supermarktconcern neemt in Europa qua grootte de vierde plek in. De grote vraag is natuurlijk: wat gaat Picnic aan marktaandeel weghalen?

Troostbananen
Hun eerste actie, alle wachtenden krijgen in hun digitale winkelwagen alvast een gratis kam 'troostbananen', is vriendelijk. De eerste lichting bananen kan richting Rooswijk waar ‘nummer vijftien op de wachtlijst ‘ woont. Die kan vanaf nu bestellen via de app. Dit betekent tevens dat er voor de Zaanstreek een distributiecentrum klaar voor gebruik is. Het gefaseerd toelaten van klanten hangt samen met de groei in distributiecentra. En vinden van personeel. De bestellingen moeten immers ’s ochtends uit de schappen gehaald en tussen 14.00 en circa 19.00 uur thuisbezorgd worden door ‘runners’.

Gratis bezorging
Het is afwachten hoe succesvol Picnic gaat worden in onze eigen regio. Muller en zijn mede-initiatiefnemers hebben een formule bedacht waarbij zonder tussenschakels online bestellingen per wijk worden rondgebracht. De klant kiest zelf welke rit het beste uitkomt en weet tot op een half uur precies hoe laat het Picnic karretje voor de deur staat. Door lage distributietarieven zijn de boodschappen laaggeprijsd zijn en is de bezorging (vanaf 25 euro) gratis. Inmiddels heeft Picnic vijf distributiecentra en bezorgt het bedrijf in ruim zestig plaatsen.

De redactie van RTV Zaanstreek is nieuwgierig naar de bevindingen van de Zaanse Picnic-klanten. Maakt de online supermarkt de woorden waar? Laat het ons weten via een mailtje naar info@rtvzaanstreek.nl (bronnen: o.a. Wikipedia, aholddelhaize.com)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl