Bieden op ritje met Ferrari voor duurzame Ontmoeting

07-05-2019 09:00

Bieden op ritje met Ferrari voor duurzame Ontmoeting

ZAANDIJK - Een rit in een Ferrari, de zeefdruk Red Mountain Red van Jan Cremer: zomaar twee bijzondere kavels in de veiling die op 10 mei wordt gehouden in De Ontmoeting, Parklaan 1. Doel van deze actie: geld inzamelen voor de aanschaf van twintig zonnepanelen om de multifunctionele kerk duurzaam te kunnen verwarmen. 

,,We hebben veel originele kavels binnengekregen. Er is voor ieder wat wils en voor elke portemonnee wat” zegt Age Eliveld die de veiling mede organiseert. ,,Wat dacht je van een boottocht van twee uur voor vier personen op de Zaan?” vult zijn vrouw Coba aan.

Nacht werken bij de bakker
,,Bijzonder is bijvoorbeeld het aanbod van Yvonne Delorme van het Zaanse Bakkertje om een nacht met haar mee te werken.” Daarnaast zijn er kavels als uitjes voor twee personen, handige gereedschappen voor doe-het-zelvers tot en met voor culinaire liefhebbers de voucher voor een Henk&Henk-diner. Ook is er een aanbod in uitjes met kinderen.

Financiering
,,We zijn er als kerkrentmeesters al een tijd bezig De Ontmoeting te verduurzamen”, zegt voorzitter Henk Kooi. ,,De energierekening is hoog. Want ons gebouw wordt de hele week door gebruikt. Niet alleen voor kerkelijk activiteiten, maar ook voor EHBO-cursussen, rouw- en trouwceremonies, concerten, Sinterklaas- en familiefeesten et cetera. Dus voor ons was de vraag hoe we die kosten op termijn lager zouden kunnen krijgen.” Bijgaande foto laten zien dat de kerk in 1971 al vol met mensen zat. Het gebouw zelf bestaat al meer dan 100 jaar.

De oplossing bleek zonnepanelen. ,,We willen twintig zonnepanelen plaatsen. Kosten: ongeveer € 6000,-. Een deel van die kosten willen we via de opbrengst van de veiling financieren.” Henk Kooi verwacht dat de kerk ongeveer binnen vier jaar de kosten van de investering terugverdiend zal hebben.

‘Duurzame dominee’
Voor bezoekers die van een gezellige avond en een kansspelletje houden, zijn er loten te koop. ,,In tegenstelling tot andere kansspelen, is hier de prijskans groot. Drie op de vier loten is prijs. Dus als je tien loten koopt, ga je zeker met zeven prijzen naar huis”, stelt Mirjam Sloots (foto) wervend. De ‘duurzame dominee’ voorziet haar eigen woning aan het Czaar Peterplantsoen in Zaandam, samen met haar echtgenoot Burret Olde, ook van duurzame energiebronnen.

De deuren van de Ontmoeting staan vrijdag 10 mei open voor iedereen die mee wil bieden. Vanaf 19.30 uur start de bezichtiging van de kavels. Om 20.00 uur begint de veiling/lotenverkoop.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl