Big Gym zet haar deuren weer open

Gepubliceerd: 05-11-2020 10:11

Big Gym zet haar deuren weer open

STREEK - Bij een recente controle bleek dat er in de Big Gym vestigingen in Zaandam en Wormerveer teveel mensen aanwezig waren. Dat leidde tot een sluiting van beide filialen op 23 oktober j.l. Een verhelderend gesprek met de veiligheidsregio maakt dat de twee vestigingen vanochtend weer open zijn gegaan. Directeur Jasper Otting is logischerwijs verheugd dat de sportscholen weer open mogen, al blijft hij het betreuren dat de filialen twee weken dicht moesten blijven.

Voor BigGym kwam de sluiting in oktober als een verrassing en vindt dat het in iedere grote zaal dertig mensen kan ontvangen. Eerder stond de burgemeester en veiligheidsregio volgens BigGym niet open voor gesprek, waardoor het tot een kort geding kwam. Vorige week besloot de rechter dat de twee partijen met elkaar om tafel moesten.

Directeur Jasper Otting heeft recent met de veiligheidsregio gesproken. Er moest een duidelijk plan van aanpak beschreven worden, en dat had hij bij zich. De twee vestigingen in Zaandam en Wormerveer mogen morgenochtend weer open. "Eigenlijk verandert er niets ten opzichte van voor de sluiting, we hebben het alleen beter beschreven in een duidelijk plan. Het gaat bij deze vestigingen net zoals bij alle andere filialen van BigGym. We zijn heel verantwoord bezig."

Vanaf heden gaan de groepslessen voor in ieder geval twee weken niet meer door vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Otting begrijpt dat goed: "Het is zo en daar is niets aan te doen, het is jammer voor de leden want die vinden groepslessen heel leuk, maar het is niet anders."

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl