Bij ZV De Zaan draait het nu om Play Offs

23-04-2021 07:47

Bij ZV De Zaan draait het nu om Play Offs

STREEK - De eredivisie waterpolo - onderdeel van de door de overheid aangewezen topsporters die onder strikte voorwaarden mogen sporten - is op 23 januari jl. herstart. In principe gelijk aan de meeste andere topcompetities in Nederland. In dat korte tijdsbestek zijn zowel dames 1 als heren 1 van ZV De Zaan er in geslaagd zich te plaatsen voor de play-offs en spelen de komende weekenden om het kampioenschap van Nederland. De finales, waar nog geen publiek bij aanwezig mag zijn, worden gespeeld in een zogenaamde “best-of-three”.

Dames 1 ZV De Zaan
De Zaan dames zijn in hun competitie als derde geëindigd en spelen nu de kwartfinale tegen Het Ravijn uit Nijverdal. Het Ravijn eindigde in de competitie als zesde. De eerste wedstrijd van de kwartfinale is op vrijdag 23 april om 19:00 uur in de Slag in Zaandam, de tweede wedstrijd wordt op zaterdag 24 april om 16.00 uur gespeeld in Nijverdal. En indien nodig zondag 25 april om 15.00 uur, in de Slag in Zaandam. In de reguliere competitie won ZV De met 10-4.

(Halve) Finale
De halve finales worden gespeeld op vrijdag 7 en zaterdag 8 mei, met indien noodzakelijk zondag 9 mei een derde ontmoeting. De finalewedstrijden worden gespeeld op 14 en 15 mei, met indien noodzakelijk een derde wedstrijd op zondag 16 mei

Trainer/coach Arjan Vos is positief over de finales: “Onze jonge ploeg heeft tot nu toe een prima seizoen gespeeld. De verschillen tussen de top vier ploegen zijn minimaal. We zijn ambitieus en vol vertrouwen. Vrijdag wacht onze eerste klus. Daar richten we ons nu volledig op.”

Heren 1 ZV De Zaan
Ook Heren 1 van ZV De Zaan heeft zich geplaatst voor de play-offs voor het kampioenschap van Nederland. Dit weekend spelen zij nog een reguliere competitiewedstrijd in de Slag tegen Den Haag. De drie weekenden daarop volgen de kwart- en halve finales en finale. Tegenstanders en tijden zijn nog niet bekend.

Helaas mag er nog geen publiek bij de finales aanwezig zijn wel worden de wedstrijden gestreamd zie daarvoor de site van ZV De Zaan https://zvdezaan.nl 


Foto waterpolo.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl