Bijbelquiz in Ontmoeting Zaandijk

Gepubliceerd: 31-10-2018 15:10

Bijbelquiz in Ontmoeting Zaandijk

ZAANDIJK – Werd Jezus nu 33 of 34 jaar oud? Is Genesis het eerste of laatste hoofdstuk in de bijbel? Wie het antwoord weet op dit soort vragen kan zijn/haar bijbelkennis op de proef stellen tijdens de jaarlijkse Bijbelquiz. 

Ook publiek kan meespelen en is welkom donderdag 1 november in De Ontmoeting, Parklaan 1 te Zaandijk. Vanaf 20.00 uur wordt de officiële Bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) gespeeld.

,,De NBG-Bijbelquiz staat garant voor een gezellige avond en blijkt nog steeds heel populair te zijn”, zegt samensteller Frans van Houwelingen van het NBG. ,,Sinds 2005 maken we elk jaar een bijbelquiz en de belangstelling daarvoor neemt nog steeds toe.”

Met andere ogen
Eén van de onderdelen heeft als onderwerp: Met andere ogen. ,,Door de quiz ga je met andere ogen kijken naar sommige bijbelverhalen. Zelfs in bekende verhalen ontdek je nieuwe dingen. En misschien geldt dat ook voor het kijken naar mensen. Vaak horen we dat het houden van een bijbelquiz samenbindend werkt. Mensen uit verschillende kerken (of helemaal geen kerk) ontmoeten elkaar in een ontspannen en informele sfeer”, aldus presentatoren van de Zaanse quiz ds. Mirjam Sloots en Ina Reijling.

Inloop 19.30 uur, plus kopje koffie/thee, aanvangt 20.00 uur. Toegang gratis. Bezoekers kunnen individueel meespelen, maar uiteraard ook als toeschouwer komen. Er hebben zich inmiddels twaalf teams van verschillende Zaanse kerkgenootschappen aangemeld.

Voor meer informatie: ina.reijling@upcmail.nl of mirjamsloots@planet.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl