Bijeenkomst Werkgroep A8/Coenbrug

09-11-2017 22:44

Bijeenkomst Werkgroep A8/Coenbrug

STREEK - De werkgoep A8/Coenbrug en de SP Zaanstreek organiseren morgenmiddag een informatiebijeenkomst voor bewoners rond de A8 en de Coenbrug.

Bewoners worden geïnformeerd over wat deze stadssnelweg betekent voor hun gezondheid en welzijn. Ook worden de eisen die de SP en de Werkgroep hebben gepresenteerd: de maximum snelheid op de A8 door Zaanstad terug naar 80 km/u, betere geluidsschermen, stiller asfalt en eindelijk een oplossing vinden voor de klepperende brugklep.

In 2005 werd door de gemeenteraad en motie aangenomen om in overleg te treden met de Rijksoverheid om te komen tot een snelheidsverlaging op het traject van de A8 dat door Koog a/d Zaan en Zaandam loopt. De toenmalige minister van Verkeer en Waterstaat zag daar niets in.Dit jaar werd dit verzoek, zij het iets uitgebreider, herhaald. Wethouder Addy Verschuren moet gaan praten met de minister.
De werkgroep heeft samen met de SP een petitie online gezet voor een stillere en schonere A8 en Coenbrug. Donderdagavond stond de teller op 169 ondertekenaars.

Het traject van de A8 door Koog a/d Zaan en Zaandam is in 1968 aangelegd. Met de hedendaagse kennis en wetenschap zou het anno nu niet mogelijk zijn om op deze wijze een snelweg door bebouwd gebied aan te leggen. Het is daarom vreemd dat Rijkswaterstaat geen maatregelen treft om de luchtkwaliteit te verbeteren en de geluidsoverlast te beperken. De werkgroep is zelfs van mening dat het laatst gehouden onderzoek niet objectief is gebeurd....

De informatiemiddag is van 13.30 tot 16.00 uur en wordt gehouden in: Het Brandtweer, Breestraat 110, Koog a/d Zaan.
De petitie is te vinden op: Petities24.com

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl