Bijzondere Elvis-kerkdienst in Grote Kerk Westzaan

Gepubliceerd: 19-01-2019 9:01

Bijzondere Elvis-kerkdienst in Grote Kerk Westzaan

WESTZAAN – Elvis is niet dood, hij leeft! Althans, de muziek die The King of rock and roll maakte is onsterfelijk. Dominee Fred Omvlee is Elvis-fan en organiseert al zestien jaar Elvis-kerkdiensten. Op zondag 27 januari in de Grote Kerk van Westzaan het onderkomen voor zijn bijzondere Elvis-kerkdienst.

In januari 2019 is het 84 jaar geleden dat Elvis Presley werd geboren. Hij werd de eerste superster die met zijn goede looks, stem en kledingstijl de jongeren in de jaren vijftig inspireerde. Hij mengde gospel, country en rhythm and blues tot rock and roll. Met Heartbreak Hotel wist hij de jonge John Lennon, Keith Richards en Bob Dylan te inspireren. Elvis' carrière kende ups en downs: hij heeft twee jaar in militaire diens gezeten in Duitsland. Maakte jarenlang B-films, maar 50 jaar geleden (in 1968) maakt hij een comeback. De jonge Bono van U2 zag dat concert op TV en besloot daardoor: ‘Ik wil rockster worden’.

Gospels
Dominee Fred Omvlee: ,,Wat veel mensen niet weten is dat Elvis het liefst gospels zong. Van het begin van zijn carrière tot zijn laatste concert in 1977. Elvis overleed op 42-jarige leeftijd in 1977. Hij was verslaafd aan medicijnen: pillen. Die had hij leren slikken in zijn diensttijd. Hij zag er geen kwaad in. Helaas leidde het tot een ongelukkig en depressief einde aan zijn leven.”

Grootste hits
,,Mijn boodschap is: zelfs al eindig je als Elvis, je valt niet uit Gods hand. In de Elvis-kerkdienst horen we het levensverhaal van Elvis met enkele van zijn grootste hits. En we horen en zingen samen veel Elvis-gospels. Verder is het ook 'gewoon' een kerkdienst met toepasselijke bijbellezing en gebed.”

De Elvis-kerkdienst wordt gehouden in De Grote Kerk, Kerkbuurt 37 (ingang Torenstraat). Mark de Waal verleent muzikale medewerking op de piano. Aanvang 10.00 uur.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl