Bijzondere uitvoering in Zaandijk: Voorbij Ruimte En Tijd

Gepubliceerd: 12-04-2019 9:04

Bijzondere uitvoering in Zaandijk: Voorbij Ruimte En Tijd

ZAANDIJK - In de Stille week voor Pasen is het gebouw van het Apostolisch Genootschap, Tuinstraat 4 in Zaandijk, op woensdag 17 april decor voor het programma Voorbij Ruimte En Tijd. Daarin staat op bijzondere muzikale wijze het lijdensverhaal van Jezus van Nazareth centraal. 

In 2010 namen Raymond Stoop en Laurinda Griekspoor het initiatief voor dit muzikale programma dat het verhaal van de laatste week uit het leven van Jezus vertelt.

Overeenkomsten
Griekspoor: ,,We merkten dat Pasen niet zo bij de mensen leefde. Terwijl wij in het oorspronkelijke verhaal enorm veel overeenkomsten zien met de tijd waarin we nu leven. Musicus en componist Raymond Stoop had al veel muziek geschreven voor Pasen. Het samenstellen van het programma met extra nummers en Bijbelteksten, waar ook een aantal liedtekstschrijvers aan meewerkten, was een logisch vervolg.”

Inspireert en ontroert
Inmiddels is Voorbij Ruimte en Tijd al een aantal jaren achtereen in verschillende plaatsen door het land uitgevoerd. In tegenstelling tot The Passion wordt er in deze uitvoering geen bekende popmuziek gebruikt. Dat maakt het volgens Griekspoor niet minder toegankelijk. ,,Integendeel. Het is mooie muziek die veel mensen aanspreekt. Het inspireert en ontroert. De teksten zijn prachtig en op één stuk na allemaal in het Nederlands. Dus goed te volgen.”

Dit jaar verzorgt het koor van het Apostolisch Genootschap Zaandijk, onder leiding van dirigent Wim Vleeming en organist/pianist Bas Westerhof, de uitvoering. Aanvang 20.00 uur, inloop 19.30 uur. De toegang is gratis.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl