Binnenkort start nieuwe stadsdichter in Zaanstad

Gepubliceerd: 22-02-2021 13:02

Binnenkort start nieuwe stadsdichter in Zaanstad

ZAANSTAD - Sinds 2007 heeft Zaanstad een Stadsdichter. De Stadsdichter verwerkt gevraagd of ongevraagd belangrijke gebeurtenissen en onderwerpen in Zaanstad in gedichten. De laatst benoemde stadsdichter was Ellis van Atten die voor een tweede periode benoemd werd. Voor haar zit het avontuur er nu na twee periodes op. Wie gaat haar opvolgen?

Het doel van de Stadsdichter is poëzie dichter bij de inwoner van Zaanstad te brengen en bijzondere gebeurtenissen in Zaanstad op een dichterlijke manier meer bekendheid te geven. Stadsdichter is een uitdagende rol, die voor twee jaar wordt vervuld. Daarna is nog een verlenging met twee jaar mogelijk.

Zaanstad is naarstig op zoek naar een nieuwe stadsdichter. De toekomstige stadsdichter weet met zijn gedichten of rapteksten ook jongeren aan te spreken. Hij verwerkt gevraagd of ongevraagd belangrijke gebeurtenissen en onderwerpen in zijn gedichten .
Het doel van de stadsdichter is poëzie dichter bij de inwoners te brengen en bijzondere gebeurtenissen op een dichterlijke manier meer bekendheid te geven. De dichter is objectief, onafhankelijk en heeft geen politieke uitstraling. De dichter mag kritisch, maar niet beledigend of kwetsend zijn voor (groepen) burgers.

Heb je er zin in?
Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een motivatie, kort curriculum vitae en twee zelfgeschreven gedichten: een gedicht naar eigen keuze en een gedicht over diversiteit. Alle gedichten worden geanonimiseerd aan een selectiecommissie voorgelegd.

Zes Criteria
Bij de beoordeling en selectie van de aanmeldingen worden de volgende criteria gehanteerd:
1. De stadsdichter woont in Zaanstad.
2. De stadsdichter omarmt diversiteit in mensen en denken.
3. De stadsdichter weet met zijn/ haar teksten een breed publiek aan te spreken
4. De stadsdichter heeft gevoel voor het Zaanse en is geïnteresseerd in gebeurtenissen in de stad.
5. De stadsdichter heeft een ervaring met het spreken en het voordragen van gedichten in het openbaar en kan zich goed presenteren.
6. De stadsdichter heeft een eigen stijl, is initiatiefrijk, ondernemend en zichtbaar.

Geïnteresseerd?
Stuur dan uw motivatie, kort curriculum vitae en gevraagde gedichten voor 10 maart 2021 naar cultuur@zaanstad.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl