BIZ-voorzitter Colette Hesse: ,,Samen werken aan nog mooiere binnenstad”

Gepubliceerd: 21-12-2018 9:12

BIZ-voorzitter Colette Hesse: ,,Samen werken aan nog mooiere binnenstad”

ZAANDAM - Het Stadshart van Zaandam heeft vanaf 1 januari 2019 officieel een Bedrijfsinvesteringszone (BIZ). Dit maakt het mogelijk dat ondernemers gezamenlijk investeren om het stadshart aantrekkelijker, bekender en veiliger te maken.

Het is al een wens die eerder geuit is door de voorzitter oprichtingsbestuur BIZ Stadshart Zaandam, Colette Hesse in haar rol als woordvoerder van de Westzijde.
,,Alle ondernemers werken aan hetzelfde doel; meer bezoekers en meer bestedingen in de stad. Door samen te werken bereiken we een grotere financiële slagkracht. Bijvoorbeeld door betere promotie van onze mooie binnenstad. Samen creëren we een sfeervollere binnenstad. Zoals door het organiseren van evenementen ophangen van feestverlichting. Zo genereren we samen meer traffic naar de binnenstad. Samen staan wij sterk, samen hebben wij een grotere kans op het realiseren van plannen en ideeën. Alles zelf doen is optellen. Samendoen is vermenigvuldigen.”

Draagvlakmeting
De ondernemers betalen voor de BIZ een jaarlijkse bijdrage waarvan de gemeente de heffing en invordering verzorgt. De Stichting BIZ Stadshart Zaandam heeft het initiatief genomen om een BIZ op te richten. Daarvoor is een draagvlakmeting gedaan. De uitkomst hiervan is dat een ruime meerderheid van de ondernemers vóór een BIZ is. BIZ start vanaf 1 januari 2019, voor een periode van vijf jaar.

Gemeenschappelijk belang
,,Ondernemers die op deze manier de samenwerking zoeken, kunnen een extra toegevoegde waarde leveren aan de stad. Voor de binnenstad en voor ons is dit mooi nieuws”, zegt wethouder Economische Zaken Gerard Ram. ,,Uiteraard moeten we bekijken hoe de BIZ in de praktijk werkt en zorgvuldig evalueren. Maar wij denken dat dit kan leiden tot het verder verbeteren van ons winkelgebied. Het is bovendien goed dat ondernemers zelf invloed hebben op de uitstraling en veiligheid in ‘hun’ gebied. Wij vinden het ook positief dat er wordt gekeken naar het gemeenschappelijk belang. Wat ons betreft volgen andere gebieden in Zaanstad het goede voorbeeld van de Zaanse binnenstad.”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl