Blauw Wit maatje te groot voor Groen Geel

08-12-2019 15:19

Blauw Wit maatje te groot voor Groen Geel

WORMER - Zaterdagavond was AKC Blauw Wit te gast bij Groen Geel/IJskoud de Beste in Wormer. De Amsterdammers die 9e stonden met 1 punt, wilde persé winnen om zo de punten te pakken die nodig zijn om directe handhaving veilig te stellen. Uiteraard wilde Groen Geel dit ook, dus beloofde het vooraf op papier een hele spannende wedstrijd te worden.

Hoe anders verliep het. Groen Geel opende de wedstrijd en na 1 schot waren zij de bal al kwijt. Blauw Wit kon overnemen en zorgde aan de hand van Gerald van Dijk dat de 0-1 op het scorebord stond. Groen Geel kon toen nog iets terug doen bij de 1-4, maar bij een achterstand van 2-8 vond coach Dico Dik het welletjes en nam hij een Time Out. Hierbij gaf hij aan dat het niet ging zoals hij het graag wilt zien, en probeerde zijn ploeg op te peppen. De Time Out had niet het gewenste effect want Blauw Wit kon steeds verder weg lopen tot er bij rust een 14 - 21 achterstand op het scorebord stond.

Direct na rust ging Blauw Wit verder waar het gebleven was, scoren. Zelfs zo ver dat er op een bepaald moment een gat van 10 punten ontstond in het voordeel van Blauw Wit. Het vele wisselen aan de kant van Groen Geel had ook niet het gewenste effect. Bij een Time Out van Blauw Wit gaf Dik aan dat Groen Geel het gat dan maar zo klein mogelijk moest maken, omdat onderling resultaat later in deze competitie nog wel eens van groot belang zou kunnen zijn. Dit resulteerde uiteindelijk in een 27-33 eindstand op het bord.

De komende 2 weken wordt er gespeeld tegen TOP uit Sassenheim en LDODK uit Gorredijk. 4 januari staat de Zaanse derby op het menu: Groen Geel/IJskoud de Beste tegen KZ/Thermo4u.

Foto: actiefotografie.nl - Marco Spelten

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl