Blauw Wit op z'n Duits langs KZ/Thermo4U

05-12-2021 09:02

Blauw Wit op z'n Duits langs KZ/Thermo4U

KOOG AAN DE ZAAN - Als twee Noord-Hollandse topteams tegenover elkaar staan ontstaat er in 9 van de 10 gevallen een spectaculaire korfbalwedstrijd. De editie van dit weekeinde tussen KZ/Thermo4U en Blauw Wit A zal naar alle waarschijnlijkheid niet als zodanig worden weggeschreven in het Groote Koogsche Geschiedenisboek.

Het scorend vermogen aan beide zijden was m.n. in het eerste deel van de partij beneden niveau. Met twee achter-verdedigende ploegen was het qua kijkspel ook beslist geen aantrekkelijk beeld dat beide achttallen aan de zo goed als lege hal toonden. 


De thuisploeg kende een matige start en zag Blauw-Wit uitlopen naar 1-5 voorsprong. Vanaf dat moment wist de thuisploeg zich weer in de wedstrijd te spelen en kwam terug tot 5-5. Het verschil bleef vervolgens heel beperkt en vandaar dat aan het einde van eerste helft het scorebord een ruststand 8-9 in het voordeel van de Amsterdammers aangaf.

In het tweede bedrijf leek alles er op te wijzen dat de Koogers er op en erover wilden gaan. Toch was het bij een stand van 12-10 weer over en uit qua Zaanse scoringsdrift. Blauw Wit wist met verbeten spel een 13-16 voorsprong te bewerkstelligen. KZ bleef echter geloven in een beter resultaat en bracht Marjolijn Schenk scorend in. Vlak voor tijd was het Emiel de Kruijff die met twee doelpunten zijn team weer op gelijke hoogte met Blauw-Wit bracht.

Een korfbalwedstrijd is - net als bij alle sporten - pas beslist als de referee het laatste fluitsignaal heeft gegeven. Vlak voor dat moment kreeg de gastheer nog een vrije bal. Lars Hoorn wist deze helaas niet te benutten. Een remise leek te naderen. Blauwwitter Mike van de Reep dacht daar anders over. Want ook hij kreeg een vrije bal en benutte deze wel. In d eigen van menig KZ'er was dit een een verdedigde vrije bal. Dat deed hij met één hand en sleepte zo in de bekende ‘dying seconds’ van de wedstrijd een belangrijke winst binnen voor de Amsterdammers.

Dat maakt dat beide teams nu op gelijke hoogte staan met twee punten achterstand op Fortuna Delft dat al haar wedstrijden nog wist te winnen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl