Blauwe zones weg ten faveure van opsporingsambtenaren

30-09-2020 13:32

Blauwe zones weg ten faveure van opsporingsambtenaren

STREEK - Dat valt af te leiden uit de ingediende begroting van de gemeente Zaanstad waarin het betaald parkeren in 2022 terug zal keren. De blauwe zones in Zaandam (Zuiddijk), Krommenie (Zuiderhoofdstraat e.o.) en Wormerveer (Zaanbocht en Marktstraat) komen daarmee te vervallen.

Een schrale troost mag zijn dat er op die plaatsen een minimaal tarief van tien cent voor de eerste twee uur zal worden gehanteerd. De blauwe zones werden in 2016 ingevoerd als ondersteuning van de winkeliers die te maken hadden met de nasleep van de toenmalige crisis. Het is dan opmerkelijk dat er nu over opheffing gesproken wordt terwijl er een crisis gaande is.

Het opheffen van de blauwe zone gaat volgens zeggen rond €100.000.- per jaar opleveren. Dit geld zal worden aangewend om handhavers aan te stellen in Poelenburg en Peldersveld. De vraag is of je met een dergelijk budget veel mensen kunt inhuren.

Een gevolg van die wijziging zal ongetwijfeld zijn dat de parkeerdruk hoger zal worden in de gebieden rondom het betaald parkeren. De nieuw aan te stellen handhavers worden n.l. niet ingezet in Krommenie en Wormerveer.

Als de gemeenteraad dit plan doorzet zal dit volgens verwachting voor de omwonenden ook weer overlast bezorgen. Ondernemers uit de blauwe zone buurten zijn niet blij met dit voornemen. De eerdere invoering is heel belangrijk geweest voor de omzet en aantrekkingskracht tot de winkelgebieden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl