Bli(j)k van waardering voor ZZBO

Gepubliceerd: 25-09-2019 16:09

Bli(j)k van waardering voor ZZBO

KOOG AAN DE ZAAN – Het passend gevulde koekblik van Wijkwaardering ging gisteravond, dinsdag 24 september, naar de Zaanse Zieken en Bejaardenomroep (ZZBO).

De vrijwilligerswaardering die door Zaankanters voor Elkaar en de gemeente Zaanstad is ingesteld, leverde vrolijke gezichten op bij de mannen van de ZZBO. Het is een waardering voor vrijwilligers die van onschatbare waarde zijn voor het sociale klimaat in de stad. Daarom zetten de organiserende partijen het hele jaar door vrijwilligers in het zonnetje met een kleine attentie en aandacht in de lokale en sociale media.

De ZZBO kreeg de eervolle onderscheiding vanwege de lange tijd die ze als organisatie bestaan. Plus hun inzet met film- en geluidsregistraties voor bijvoorbeeld verenigingen. De ZZBO begon in het ziekenhuis en is inmiddels gelijkwaardige partner van RTV Zaanstreek waar ze ook bij zijn gehuisvest.

Elke vrijwilliger die zich inzet voor een initiatief, organisatie of een ander komt hiervoor in aanmerking voor de Wijkwaardering. Hierbij kan het gaan om een individuele vrijwilliger of een groep vrijwilligers. Te denken valt aan een vrijwilliger in de sportkantine, dierenambulance of vogelopvang, buurthuis of ziekenhuis. Aanmelden kan op de website van Zaankanters voor Elkaar onder kopje wijkwaardering. Aan de hand van de motivatie wordt vervolgens een beoordeling gemaakt wie de blijk van waardering krijgt.

Op bijgaande foto de delegatie van de ZZBO die uit handen van wijkmanager Nina Schreefel (Nieuw West, Westerkoog en Rooswijk) het Waarderingsblik kreeg uitgereikt. V.l.n.r. Nina Schreefel, ZZBO-secretaris Jamie Bank, penningmeester Ferrie Boer, voorzitter Christaan Hombrug en medewerker Jan-Kees Kuijper.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl