Bliksemexpositie 'Goed is Goed'

Gepubliceerd: 28-11-2017 21:11

Bliksemexpositie 'Goed is Goed'

Zaterdag 9 en zondag 10 december is er een korte maar krachtige verkoopexpositie te zien in Het Weefhuis van maar liefst 30 Zaanse kunstenaars met verrassend werk uit de ijzeren voorraad.

Kunstenaars vinden in hun atelier weleens een werk dat ze lang niet gezien hebben en dat henzelf verrast. Soms beslissen ze het over te schilderen, weg te gooien of simpelweg te vernietigen, maar er zijn werken die de tand des tijds als nieuw hebben doorstaan en gewoon te goed zijn. Exposeren dan maar? Dat kan vaak niet, omdat de stijl in de loop der jaren zo is veranderd dat het alleen opgehangen kan worden in een overzichtsexpositie. En kunstenaars willen graag hun nieuwste werk laten zien. Deze expositie is anders: hier laten ze juist hun oudste werk zien.

Het gaat om kunst gemaakt in de 90’er jaren en de jaren nul van deze eeuw. Sommige kunstenaars werken nog niet zo lang (net van de kunstacademie af!) dus niet alle werken zijn van die tijd. Maar wat overeind blijft is de kwaliteit, dus gewoon goed werk wat het lamplicht van een expositie niet vaak heeft gezien. Je zou de kunst kunnen omschrijven als "new old stock": werk dat in de opslag staat maar weinig of nooit te zien is geweest. Dus eigenlijk nog als nieuw.

Er doen meer dan 30 kunstenaars mee! Fotografen, keramisten, schilders en wat al niet meer. Het zal een zeer diverse expositie worden. Bij deze is iedereen uitgenodigd om te komen kijken.

De deelnemende kunstenaars zijn: Joanne Zegers, Joost van der Krogt, Saskia Westenberg, Danielle van Assema, Berty Sieverding, Coby Voorn, Bregtje Zitman-Deelen, Vera Jongejan, Riet Deerenberg, Marcel Fraij, Alan de Geus, Ger Zaagsma, Barbera Guldenaar, Betteke Akkerman, Reina Koerten, Miriam Voets, Angèle van den Thillart, Martin Heijnen, Irene Sminia, Ilse Guldenaar, Bernadette Paternotte, Nicole van der Heijden, Hennesien van Walderveen, Alice Pool, Cora Korssen, Vera van Heusden, André Linnenbank, Monique Anröchte, Hetty Mertz, Willem Moeselaar, Joke Koelemeijer en Marga Hessels.

Het Weefhuis is geopend op za 9 en zo 10 december van 13:00 - 17:00 uur.
Locatie: Het Weefhuis, Lagedijk 39, Zaandijk

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl