Boksgala in kunstzinnige sferen bij Het HEM

Gepubliceerd: 21-08-2019 9:08

Boksgala in kunstzinnige sferen bij Het HEM

ZAANDAM – Wie wordt winnaar van het Boksgala dat op zaterdag 31 augustus wordt gehouden in Het HEM, Warmperserij 1 (Hembrugterrein)?

De bokswedstrijden vormen de afsluiting van CHAPTER 1NE, de eerste tentoonstelling van Het HEM. Tien weken lang hebben vierendertig deelnemers getraind in een boksclinic. Deze stond onder leiding van zevenvoudig wereldkampioen Michele Aboro. Hij trainde de jongeren samen met Orlando Gemerst, Caby Balentine en Glenn Gemerts.

Kunstzinnige boksring
In het Boksgala staan de deelnemers in tien gevechten tegenover elkaar in de ring. Die wordt omgeven door een woud van pilaren van kunstenaar Gabriel Lester Host van het gala is Shamiro van der Geld, Nachtburgemeester van Amsterdam. De line up bestaat uit SMIB Squad, Garrincha, Foreign, Retronezer en een speciale gast.

Leren door te doen
‘Can’t be Greedy... you gotta take some, and leave some’ is het motto van CHAPTER 1NE. Centraal hierin staan de filosofie van leren-door-te-doen. En het belang van gemeenschap als voedingsbodem voor creativiteit die makers voorziet in aanmoediging en stimulans. Deze waarden zijn leidend geweest tijdens de Boksclinic, centraal onderdeel van CHAPTER 1NE. Daarbij draaide het niet alleen om fysieke training, maar ook om het aanscherpen van mentaliteit, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit. Het Boksgala is het sluitstuk van een intensieve periode waarin deelnemers zichzelf en elkaar leerden kennen.

Afterparty
De deuren voor het Boksgala gaan om 14.00 uur open. Om 14.45 uur heeft de Nachtburgemeester van Amsterdam de bezoekers welkom. De ring is tot circa 18.30 uur het domein voor de vechters waarna om 19.00 uur een afterparty begint tot de kleine uurtjes. (Fotocredit deelnemers Boksclinic: Ernst van Deursen)


Ticketverkoop en informatie: www.hethem.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl