Bomen en banken als jubileumgebaar

Gepubliceerd: 18-11-2021 13:11

Bomen en banken als jubileumgebaar

STREEK - Bouwbedrijf Selie is een bedrijf dat al sinds 1921 in Amsterdam en omstreken (waaronder veelvuldig in onze streek) aan het werk is. Haar werkwijze is gebaseerd op kwaliteit, meedenken en duidelijkheid. 'Daar waar mogelijk houden we de projecten het liefst van begin tot eind onder onze verantwoording om zo tot het gewenste resultaat te kunnen komen' is het streven. Het schenken van bomen en banken aan natuurgebied 't Twiske lijkt een vreemde handeling voor het bedrijf, maar is het toch niet.

Het is n.l. niet de eerste keer dat het bedrijf net iets anders deed dan verwacht. Zo heeft men veel aandacht en energie geschonken aan ontwikkelingsprojecten in Afrika. 

'Sinds 2004 zetten wij ons in om kleinschalige bouwprojecten te realiseren in Afrika. Vanuit een maatschappelijk oogpunt willen wij een bijdrage leveren aan mensen, die in veel slechtere omstandigheden leven dan wij. Gezondheid is een belangrijke factor als het gaat om verdere ontwikkeling. Dit begint bij kinderen op jonge leeftijd. In oktober 2019 was de bestemming Tanzania om een medische post af te bouwen. Met 17 medewerkers zijn we naar het binnenland gereisd' zo valt op de website te lezen. 

'Van te voren hebben wij ervoor gezorgd dat de lokale bouwers de benodigde bouwmaterialen konden aanschaffen, waarna zij de muren konden bouwen. Het is ons gelukt om het dak, kozijnen en deuren te plaatsen, zodat de medische post in gebruik kan worden genomen.'

Van Tanzania naar de Zaanstreek is voor Selie eigenlijk een kleine stap. Het honderdjarig bestaan was de aanleiding  om bomen in recreatiegebied het Twiske te planten. Naast de 100 bomen zijn er ook vier zitbanken geschonken aan het recreatiegebied. De uitvoering van de aanplant is uitgevoerd door Werkom Groen, team Oostzaan. Zij hebben de bomen aangeplant. 'Deze 100 bomen dragen ook weer bij aan de diversiteit in het recreatiegebied' aldus een woordvoerder van het bouwbedrijf. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl