Bondscoach Sarina Wiegman steunt Dames ZVV Zaandijk

03-07-2020 13:25

Bondscoach Sarina Wiegman steunt Dames ZVV Zaandijk

ZAANDIJK - Voor iedere voetbalvereniging is het binden van sponsoren van eminent belang. Dat weten ze bij ZVV Zaandijk aan de Diederik Sonoyweg als geen ander. Op het Schanszichtcomplex gingen de handen omhoog toen bekend werd de dames van de voetbalvereniging als enige Zaanse club het sponsorcontract bij de ING verlengd zagen worden. Het was bondscoach Sarina Wiegman die het heuglijke bericht mocht melden.

Zaandijk ontving recentelijk een uitnodiging van ING om dinsdag 23 juni deel te nemen aan een online bijeenkomst waarin goed nieuws aangekondigd zou worden. Tijdens deze bijeenkomst vertelde Sarina Wiegman vervolgens aan de blauwhemden en 59 andere clubs het mooie bericht dat zij een sponsorcontract krijgen. 

Het nieuws maakte van de voorzitter van de damesafdeling, Marja Hartland, een opgetogen mens. “Een geweldige en sympathieke manier om te horen dat de pitch van ZVV Zaandijk is gewaardeerd en dat we de samenwerking met ING aan kunnen gaan. Met het sponsorgeld willen wij het aantal meidenteams uitbreiden van MO-13 t/m MO-19. En we gaan de dameskleedkamers aanpassen aan het gebruik door meiden en dames. We willen zowel intern als extern uitstralen dat we een club zijn waar meisjes en dames zich thuis kunnen voelen en hun spelplezier en ambitie centraal staan”. 

Tijdens de bijeenkomst was er ruimte om vragen te stellen aan de bondscoach. Zij bedankte de clubs dat zij zich hard maken om het meiden- en vrouwenvoetbal de aandacht te geven die het verdient. 

Sarina Wiegman: “Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken”. 

KNVB en ING zetten zich samen in om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen Het moet ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal. De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is dan ook om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken de KNVB en ING gezamenlijk aan een groei van 25% naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25% meer vrouwelijk kader bij amateurclubs. 

Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en een plek te geven die het verdient. ZVV Zaandijk is één van de clubs die met hun pitch heeft laten zien dat zij het meiden- en vrouwenvoetbal een warm hart toedraagt en echt wil laten groeien. De motivatie en passie spat er vanaf en wij zijn blij dat wij als ING ook in deze tijd hier aan kunnen bijdragen."

De Zaandijk pitch is gemaakt door Inge van Laarhoven en Marja Hartland. Het geheel heeft geleid tot een prachtig sponsorcontract. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl