Bouw Toermalijn 'eindelijk' van start

11-05-2021 15:30

Bouw Toermalijn 'eindelijk' van start

WORMERVEER - Het is het verhaal van de lange adem. De ICB Toermalijn kende jarenlang haar 'thuis' aan de Marktstraat. Vanwege de groei werd aan het Krommenieerpad al eens een uitbreiding geplaatst. Daar had men niet voldoende aan en werd bedacht dat er nog wel iets bij moest worden gebouwd.

Dat bleek iets te lichtzinnig opgevat door Agora, het overkoepelende scholenorgaan in Zaanstad. Langjarige procedures liepen en de oplossing leek niet te komen. Het geheel verdiende beslist geen schoonheidsprijs.


Uiteindelijk was het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier dat medio oktober 2017 de vergunning verleende voor het bouwrijp maken van het terrein voor de nieuwbouw basisschool Toermalijn aan het Noordeinde in Wormerveer. Dat betekende niet meteen dat dit ook gebeurde.

Inmiddels is er veel water door de Zaan gestroomd en heeft het er alle schijn van dat na de zomervakantie van 2022 basisschool De Toermalijn eindelijk verder gaan in een nieuw pand in Wormerveer. Alle hobbels lijken genomen en de aannemer heeft de opdracht gekregen om van start te gaan en doet dat voortvarend.

In de nieuwbouw is straks plaats voor maximaal 300 leerlingen. Behalve de basisschool, komt ook de kinderopvangorganisatie TintelTuin in het pand met kinderopvang en buitenschoolse opvang. Het ontwerp van Carree Architecten heeft als voordeel dat de lange zijde van het pand gericht is op de Zaan. De dakvorm is overgenomen van de industrie die eerder in het gebied stond, waarbij de punten handig zijn voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak.

Op de foto is al een groot deel te zien van de newue woningen. De school is het volgende op te leveren deel van het traject aan het Noordeinde.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl