Brand verwoest pand Scouting Koog-Zaandijk

Gepubliceerd: 24-08-2018 12:08

Brand verwoest pand Scouting Koog-Zaandijk

KOOG AAN DE ZAAN - In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks kwart over twee zagen bewoners van Koog aan de Zaan grote vlammen bij de Scouting Koog-Zaandijk aan de Zuiderzoom. Voor de brandweer was al snel duidelijk dat zij meerdere blusauto's nodig hadden om de brand te blussen.

"Er is brand ontstaan in een bijgebouw van de scouting," zegt Dick Smulders van de Veiligheidsregio. "Het pandje is van hout." De omvang van de brand werd daarom ook snel groter, maar door de massale inzet is schade aan het hoofdgebouw van de scouting voorkomen. De rookontwikkeling was heftig, daarom werden bewoners van de wijk Westerkoog gevraagd de ramen en deuren te sluiten. "Rook is immers altijd gevaarlijk," zegt Smulders. Na twee uur was de brand uit. Er is niets meer van de opslag over.

Hans Husslage, medebestuurder, neemt de schade op; "Kano's en palen en dergelijke zaten er in de opslag. Laten we hopen dat we een goede verzekering hebben." Klaas Zwart, ook medebestuurder krabt zich achter de oren over de mogelijke oorzaak: "We zitten hier nu vijftien jaar en we hebben nog nooit zoiets gehad. Het is op zich vreemd." De politie neemt het onderzoek op zich om de oorzaak te achterhalen.

Foto's: Inter Visual Studio


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl